Śródziemnomorski eliksir długowieczności i dobrego zdrowia
KNOSSOS GOLD
Najlepsza Grecka Oliwa z oliwek Extra Virgin 1,5 L
* Ultra Premium Extra Virgin
* KWASOWOŚĆ- 0,3 %
* Wysokiej jakości grecka oliwa z pierwszego tłoczenia
* Zapach jest przebogaty, głęboki i intensywny, a smak gęsty i dojrzały, wspaniale zbalansowany z miłą owocowością
* Wyprodukowana z małych tradycyjnie uprawianych gospodarstw
* Zdobywca wielu nagród na całym świecie
* Najlepiej spożyć- przed 24.10.2013
IDEALNA NA PREZENT!!!
OLIWA WYPRODUKOWANA I PUSZKOWANA W HERAKLIONIE STOLICY KRETY.
GWARANTUJEMY PRODUKT NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI!!!
Uprawa oliwek i przetwarzanie oliwy extra virgin z pierwszego tłoczenia jest częścią kultury Kreteńskiej od 4000 p.n.e . W Knossos , starożytnej stolicy kultury , oliwa z oliwek była szczególnie cenna z powodu jej własciwości wykorzystywanych do celów leczniczych , kosmetycznych i kulinarnych. Homer nazywał ja “płynnym zlotem” .Oczywistym jest , że idealna gleba i warunki klimatyczne Krety są odpowiedzialne za owocowy , zrównoważony a zarazem bogaty smak oliwy dlatego uważana jest za najlepszą na świecie. Polecamy Ci najlepszą z limitowanej serii Oliwę Knossos Gold.
Liczne międzynarodowe nagrody
Uhonorowana wieloma prestiżowymi nagrodami, rekomendowana
i stale spożywana na całym świecie przez wymagających klientów.
Oliwę KNOSSOS znaleźć można na półkach światowych marek domów handlowych min:
w luksusowym domu handlowym Harrods w Londynie, a także w słynnych restauracjach i hotelach m.in.
stałym odbiorcą jest jeden z najlepszych hoteli świata, siedmio gwiazdkowy – Burj Al Arab w Zjedn. Emirat. Arab.
Dobroczynne działanie oliwy
- Serce
- pomaga je chronić - dobrze wpływa na układ krążenia
- Krew
- obniża ciśnienie - rozrzedza krew - zwiększa poziom dobrego cholesterolu (HDL) i obniża poziom złego (LDL)
- Ciało
- wzmacnia wątrobę - pomaga walczyć z nadwagą - pobudza trawienie i ułatwia wypróżnianie się - łagodzi bóle stawów i ma działanie antyreumatyczne - zapobiega osteoporozie - zmniejsza ryzyko kamicy żółciowej - ma działanie antybakteryjne - zmniejsza ryzyko chorób nowotworowych
- Umysł
- poprawia sprawność mózgu - dobrze działa na układ nerwowy - jest antyutleniaczem - chroni przed wolnymi rodnikami - ma działanie przeciwzapalne
Oliwa z oliwek i witaminy
-
Witamina E Jest to bardzo wszechstronna witamina. Przede wszystkim jest bardzo dobrym przeciwutleniaczem, spowalnia proces starzenia, chroni serce przed zawałem. Ponadto zmniejsza ryzyko zachorowań na miażdżycę i choroby nowotworowe. Jest bardzo potrzebna w przypadku zbyt wysokiego poziomu złego cholesterolu - zapobiega odkładaniu się go na ściankach naczyń krwionośnych
Witamina A Jest potrzebna w odbieraniu bodzców wzrokowych. Dba o prawidłowy stan skóry, włosów i paznokci, oraz zapewnia normalny wzrost zębów i kości. Ponadto działa przeciw nowotworowo.
Witamina D Ma korzystny wpływ na system nerwowy i mięśniowy. Zapobiega powstawaniu komórek nowotworowych i pośrednio ma działanie antybakteryjne.
Beta-karoten (prowitamina A) Beta-karoten powoduje, że owoce i warzywa mają piękny kolor, zachęcający do ich zjedzenia - na przykład marchewka lub szpinak. Poza tym neutralizuje wolne rodniki, chroni przed chorobami serca oraz nowotworami jelit i pęcherza moczowego.
Zastosowanie oliwy z oliwek
Ze względu na zdrowotne właściwości oliwek zaleca się stosowanie oliwy z oliwek na co dzień. Można jej używać do sałatek, idealnie nadaje się do chleba (zamiast masła), popularne jest też codzienne picie oliwy z oliwek. Oliwa nadaje się również do smażenia. Jej zaletą jest to, że ma bardzo wysoką temperaturę palenia, wyższą niż większość tłuszczów.
Mieszkańcy Krety wykazują najniższą na Świecie zachorowalność na choroby układu sercowo-naczyniowego. Spożywają oni największe ilości oliwy spośród wszystkich narodowości – około 70 ml dziennie.
PRZY ZAKUPIE NIE PRZEKRACZAJĄCYM 30 KG - ZA PACZKE DOSTARCZONĄ KURIEREM ZAPŁACĄ PAŃSTWO TYLKO 18.00 ZŁ
|