Charakterystyka
Nazwa: Oliwa Extra Vergine MAZZEI Chianti Classico
Producent: Familia Zuccardi
Szczep: 60% Frantoio, 15% Moraiolo, 15% Leccino, 10% Pendolino
Pojemność: 500 ml
Lokalizacja nieruchomości: Loc. Fonterutoli - Gmina Castellina in Chianti (SI)
Harvest: Hand zbierane od początku listopada do końca listopada
Kruszenie: ciągły w ciągu 2 godzin od zbioru w firmie nóż kruszarki oliwy i całkowity brak tlenu
Górnictwo: wirówki w temperaturze 23 ° C do karafki
Przechowywanie: W zbiornikach ze stali nierdzewnej, temperatura 15 - 18 ° C i pod gazem obojętnym
Kwasowość: 0,20%
Polifenole: 407 mg / kg
Nadtlenki: 3,54 meqO2/KgPrzechowywanie: Z dala od światła, temperatury 12 - 20 ° C i 70 - 80% wilgotności
Zużycie sugestie: W ciągu 18 miesięcy od daty butelkowania
Butelka: Dark szklanej butelce z nakrętką
Opis produktu:
Wykonane z oliwek Frantoio, Leccino, Moraiolo i odmian Pendolino, przetworzonych z technologii próżniowej w posiadaniu innowacyjnych prasy z oliwek, olej ten wyświetla niezwykłe właściwości organoleptyczne oraz odżywcze.