Znajdą tu Państwo oliwy z oliwek rosnących na Krecie, której mieszkańcy wykazują najniższą na Świecie zachorowalność na choroby układu sercowo-naczyniowego.
Spożywają oni największe ilości oliwy spośród wszystkich narodowości – około 70 ml dziennie.
Wielu Kreteńczyków w wieku 80, 95 i 100 lat nadal pracuje w polu i wykazuje dużą aktywność, co przypisuje się wysokiemu spożyciu oliwy z oliwek doskonałej jakości.
Źródła: „Badanie Siedmiu Krajów”, Dr Ancel Keys, Uniwersytet w Minesocie, USA. Konwencja Amerykańskiego Związku Kardiologicznego w 1993r. „Badanie Serca, Lyon”, Francja
OLIVABIO - 3L
|
( Olivabio )
|
Cena: PLN 260.00 (w tym 5 % VAT)
|
|
OLIVABIO to ekologiczna, extra virgin, markowa oliwa z oliwek z Krety, certyfikowana na wytłaczanie kamiennymi żarnami na zimno.
Olivabio pochodzi z jednego gaju, z oliwek odmiany koroneiki, nie jest mieszaniną oliw. Dzięki użyciu tej tradycyjnej metody pozyskiwania soku z oliwek zachowana jest naturalna i najwyższa możliwa zawartość antyoksydantów (polifenoli i witaminy E) odpowiedzialnych za zdrowotne działanie oliwy. Olivabio jako jedyna oliwa z oliwek dostępna w Polsce uzyskała rekomendację Rady Promocji Zdrowego Żywienia Człowieka podpisaną przez prof. dr hab. n. med. Marka Naruszewicza i doc. dr hab. n. med. Małgorzatę Kozłowską-Wojciechowską.
Kwasowość zbioru : 0.6%
Opakowanie próżniowe w 100% chroni oliwę od powietrza i światła zapewniając jej świeżość aż do ostatniej kropli.
Opakowanie: 3 litrowe, próżniowe – bag in box.
Data przydatności do spożycia: 05-2013
|
|