|
Należymy do najlepszej sieci sklepów
PERFECT BODY CENTER
Kupując u nas masz pewność oryginalnego
towaru prostu od producenta.
Olimp Whey Protein Complex 100% 2200gram
OLIMP Whey Protein Complex 100%® –specjalnie opracowany matrix białkowy- ultrafiltrowanego koncentratu białek serwatkowych WPC instant oraz zaawansowanego technologicznie izolatu białek serwatkowych WPI-CFM® w formie instant. Izolat CFM® i koncentraty białek serwatkowych takie jakich użyto w Whey Protein Complex 100%® charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane w zaawansowanych procesach technologicznych zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych i czynników wzrostowych – beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteaz i peptonów. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane i koncentrowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródła białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają znakomitej przyswajalności oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), siarkowych i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną, przeciwdziałającą degradacji białek mięśniowych przez wolne rodniki tlenowe. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych.
SPOSÓB UŻYCIA
Przeciętnie stosuje się 1-3 porcji dz. - po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu i przed snem. 1 porcję preparatu (35 g - 96 jednostek miarki Olimp lub 5,5 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 150 ml wody.
SKŁADNIKI 93,5% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC, izolat białek serwatkowych WPI – CFM®), fruktoza.
Wartość odżywcza |
w 100 g proszku |
w 1 porcji (35 g+ 150ml wody) |
Wartość energetyczna |
1610 kJ / 385 kcal |
563 kJ / 135 kcal
|
Białko
|
75 g
|
26,3 g
|
Węglowodany
|
7,8 g
|
2,7 g
|
w tym cukry:
|
5,9 g
|
2,1 g
|
Tłuszcze
|
5,9 g
|
2,1 g
|
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
|
3,7 g
|
1,3 g
|
Błonnik pokarmowy
|
0 g
|
0 g
|
Sód
|
0,25 g
|
0,09 g
|
Aminokwasy łącznie |
75000 mg
|
26250 mg
|
w tym: |
L-kwas glutaminowy |
12770 mg
|
4470 mg
|
*/**L-leucyna
|
2287 mg
|
800 mg
|
L-kwas asparaginowy
|
7948 mg
|
2782 mg
|
* L-lizyna
|
| |