OLIMP - SPORT NUTRITION
PROFI MASS 1000 GRAM - PROSZEK, SMAK: CZEKOLADOWY
Skład: 56% preparaty białkowe (koncentrat białek serwatkowych, izolat białek serwatkowych, micelarna kazeina, hydrolizat białek serwatkowych), 40% preparaty węglowodanowe (kompleks poli- i oligosacharydów, długołańcuchowa woskowa skrobia kukurydziana, fruktoza, izomaltuloza), aromaty, 0,7% olej MCT, tauryna, 0,25% L-glutamina; guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza - zagęstniki, sukraloza, acesulfam K, cyklaminian sodu - substancje słodzące, witaminy (kwas L-askorbinowy - wit.C, octan dl-α-tokoferylu - wit.E, nikotynamid - niacyna, D-biotyna, octan retinylu - wit.A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny - wit.B6, cholekalcyferol - wit.D, kwas pteroilomonoglutaminowy - folian, monoazotan tiaminy - wit.B1, ryboflawina - wit.B2, cyjanokobalamina - wit.B12), barwnik: E 150C.
Działanie: PROFI MASS zawiera w sobie najbardziej zaawansowany suplementacyjnie matrix proteinowy łączący w sobie wszystkie frakcje białek mleka (hydrolizat, koncentrat i izolat białek serwatkowych, a także nieskazitelnej jakości micelarną kazeinę) o wartość BV sięgającej 159. Proporcje zastosowanych źródeł białka zostały dobrane w oparciu o precyzyjnie ustalone kinetyki szybkości trawienia i uwalniania aminokwasów do krwiobiegu, a także efektywności ich absorbcji do komórek i integracji ze strukturami własnymi organizmu. Ten niezwykle skuteczny blend proteinowy zapewnia najwyższe nasycenie krwi białkowymi produktami trawienia już w 15 minut od chwili jego podania (hydrolizat białek serwatkowych), osiągając maksimum stężenia w czasie 45min - 2 godz. (koncentrat białek serwatkowych, izolat białek serwatkowych) i na ciągle wysokim poziomie utrzymując go przez 6 kolejnych godzin (kazeina micelarna).
Wskazania: Profi Mass to doskonała proporcja pełnowartościowych protein i złożonych węglowodanów uzupełniona olejem MCT, izomaltulozą i L-glutaminą, optymalna dla osób o umiarkowanej przemianie materii dążących do utrzymania i wzrostu beztłuszczowej masy ciała.
Stosowanie: 1-4 porcji dz. – przy śniadaniu, przy obiedzie, po treningu i na ok. 1 godz. przed snem. 1 porcję (50 g – 170 jednostek miarki = 4 miarki lub 8 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 100ml wody.
Interlek_pl Wszelkie Prawa Zastrzeżone
Wykonanie Grzegorz Solarz