OLIMP Pure Whey Isolate 95 jest najwyższej jakości, wolnym od laktozy, czystym izolatem białek serwatkowych (WPI), wzbogaconym kompleksem witamin i składników mineralnych, zapewniających prawidłowy przebieg procesów metabolicznych przy zwiększonym wysiłku fizycznym i zwiększonym spożyciu białek.
Izolaty białek serwatkowych charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane białka w procesie mikrofiltracji CFM , nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoproteiny, proteazy i peptony.
Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane białka serwatkowe
Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają najwyższej, możliwej przyswajalności, warunkowanej idealną rozpuszczalnością i korzystnym ciśnieniem osmotycznym nie denaturowanych białek oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie uznano za najwartościowsze źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo.
do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych. Wzmacniają układy: krążenia, nerwowy i odpornościowy.
Zastosowanie:
Dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej, głownie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie.
Sposób użycia:
Przeciętnie stosuje się od 1-3 porcji dziennie (rano po przebudzeniu, między posiłkami, po treningu oraz przed snem).
Sposób przygotowania gotowego napoju:
1 porcję preparatu (30 g tj. 2,3 miarki) rozpuścić w ok. 200-300 ml przegotowanej chłodnej wody, mleka dokładnie wymieszać. Zaleca się stosować mikser. Nie gotować. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.
Skład:
Składniki : izolat białek serwatkowych, aromaty identyczne z naturalnymi, kakao ( dla smaków : czekoladowy, czekoladowo-miętowy,toffi ) aspartam /w najbliższym okresie składnik ten zostanie zastąpiony sukralozą/ i acesulfam K -substancje słodzące, witaminy (wit. C, niacyna, wit. E, kwas pantotenowy, ryboflawina, wit. B6, tiamina, folacyna, wit. B12), składniki mineralne (chlorek chromu, fumaran żelazawy, jodek potasu, siarczan manganu, molibdenian sodu, selenian sodu), barwniki.
Wartość odżywcza w 100 g na porcja (30 g + 100 ml wody)
Wartość energetyczna 1484 kJ / 355 kcal 443 kJ / 106 kcal
Białko 87 g 26,1 g
Węglowodany
w tym cukry 0,98 g
0,98 g 0,29 g
0,29 g
Tłuszcze
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3 g
0,3 g 0,1 g
0,1 g
Błonnik pokarmowy 0 g 0 g
Sód 0,27 g 0,08 g
Aminokwasy łącznie 87000 mg 26100 mg
w tym:
L-kwas glutaminowy 14985 mg 4496 mg
*/**L-leucyna 9278 mg 2783 mg
L-kwas asparaginowy 9018 mg 2705 mg
*L-lizyna 9885 mg 2966 mg
L-prolina 4682 mg 1405 mg
*/**L-walina 4769 mg 1431 mg
*/**L-izoleucyna 5288 mg 1587 mg
*L-treonina 5463 mg 1639 mg
L-alanina 4422 mg 1327 mg
L-seryna 3729 mg 1119 mg
*/***L-fenyloalanina 2601 mg 780 mg
***L-tyrozyna 2515 mg 754 mg
L-arginina 1994 mg 598 mg
L-glicyna 1474 mg 442 mg
*L-metionina 1908 mg 572 mg
L-histydyna 1474 mg 442 mg
L-cysteina 2168 mg 650 mg
*/***L-tryptofan 1041 mg 312 mg
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne