Profesjonalna odżywka potęgująca przyrosty beztłuszczowej masy mięśniowej. Jej bazę stanowi kompleks zaawansowanych, złożonych węglowodanów, oparty o długołańcuchowe maltodekstryny i doskonałą wielkocząsteczkową woskową skrobię kukurydzianą - Waxy Maize, cechujące się niskimi indeksami glikemicznymi. Baza węglowodanowa została dodatkowo uzupełniona zaawansowaną formułą białkową zawierającą matrix doskonale przyswajalnego koncentratu, izolatu i hydrolizatu białek serwatki połączonego z wolno wchłanianą, ekskluzywną kazeiną micelarną. Doskonała proporcja pełnowartościowych protein i złożonych węglowodanów zapewniająca optymalny rozrost beztłuszczowej masy ciała wzbogacona została izomaltulozą, olejem MCT, L-glutaminą, tauryną i kompleksem najpotrzebniejszych witamin.
Skład Profi Mass przewiduje wzajemny synergizm działania jego poszczególnych składników, celem osiągnięcia maksymalnego efektu anabolicznego przy minimalnym poziomie otłuszczenia organizmu.
Profi Mass zapewni Ci maksymalne przyrosty beztłuszczowej masy mięśniowej!
Oto niezbite argumenty…
Profi Mass zawiera w sobie najbardziej zaawansowany suplementacyjnie matrix proteinowy łączący w sobie wszystkie frakcje białek mleka (hydrolizat, koncentrat i izolat białek serwatkowych, a także nieskazitelnej jakości micelarną kazeinę) o wartość BV sięgającej 159. Proporcje zastosowanych źródeł białka zostały dobrane w oparciu o precyzyjnie ustalone kinetyki szybkości trawienia i uwalniania aminokwasów do krwiobiegu, a także efektywności ich absorbcji do komórek i integracji ze strukturami własnymi organizmu. Ten niezwykle skuteczny blend proteinowy zapewnia najwyższe nasycenie krwi białkowymi produktami trawienia już w 15 minut od chwili jego podania (hydrolizat białek serwatkowych), osiągając maksimum stężenia w czasie 45min- 2 godz. (koncentrat białek serwatkowych, izolat białek serwatkowych) i na ciągle wysokim poziomie utrzymując go przez 6 kolejnych godzin (kazeina micelarna).
Czasy absorbcji wolnych aminokwasów oraz produktów trawienia poszczególnych źródeł białka wchodzących w skład Profi Mass
Skrupulatnie dobrane ilości i rodzaje źródeł białka gwarantują najbardziej pożądany, dla regeneracji mięśni, profil aminokwasowy, szczególnie bogaty w aminokwasy niezbędne i rozgałęzione. Stosowanie Profi Mass gwarantuje, zatem, utrzymanie najwyższego efektu antykatabolicznego, zarówno w trakcie intensywnego wysiłku, jak i zaraz po nim, bezpośrednio przyczyniając się do nadkompensacji składników budulcowych. W tak sprzyjających warunkach fizjologicznych potreningowa regeneracja będzie zachodziła z najwyższą wydajnością. Izolat białek serwatki i micelarna kazeina dodatkowo ujawnią swój wysoki potencjał w intensyfikacji procesów lipolizy, zmieniając pokrój sylwetki sportowca, czyniąc ją bardziej odtłuszczoną.
Esencja skuteczności Profi Mass’a, oprócz starannie wyselekcjonowanych frakcji białkowych, wynika również z innowacyjnej formuły Low-GLC™ bazującej na węglowodanach tylko o niskim indeksie glikemicznym (poli- i oligosacharydy, długołańcuchowa, woskowa skrobia kukurydziana Waxy Maize, izomaltuloza).
Koncepcja działania zastosowanego kompleksu węglowodanów opiera się na założeniu utrzymania umiarkowanego i stabilnego pod względem anabolicznym, poziomu insuliny we krwi. Wyklucza to wahania poziomu cukrów w osoczu i gwarantuje nieprzerwaną absorbcję składników energetycznych do komórek mięśniowych. Zapewnia to, wraz z równoczesną podażą aminokwasów, permanentne utrzymanie stanu anabolicznego w organizmie i bardzo efektywną odbudowę zapasów glikogenu mięśniowego i wątrobowego. Umiarkowany poziom monosacharydów we krwi, osiągany po spożyciu Profi Mass, chroni również sportowca przed zmniejszaniem wrażliwości receptora insulinowego na ten hormon, co może mieć miejsce w przypadku podaży dużej ilości glukozy. Węglowodany wchodzące w skład Profi Mass stanowią nieprzerwane źródło energii, natychmiast po jego spożyciu (fruktoza) i utrzymują stabilna podaż węglowodanów już po 30 minutach (maltodekstryny), aż do prawie 4 godzin (długołańcuchowa, woskowa skrobia kukurydziana Waxy Maize i izomaltuloza).
Zapewnia to bezpośrednią dostępność składników energetycznych już od pierwszej chwili po zakończeniu treningu. Dodatek oleju MCT nasila dodatkowo procesy regeneracyjne, tak, aby kolejno następujący wzrost i adaptacja obciążanej treningowo tkanki mięśniowej mogła się odbywać bez najmniejszych przeszkód.
Efektywność przemian metabolicznych warunkują witaminy!
Kompleks aż 12 witamin zastosowany w Profi Mass stoi na straży efektywności pracy wszystkich enzymów biorących udział w przemianach metabolicznych zaprzęgniętych w regenerację i wzrost tkanki mięśniowej. Witaminy i minerały muszą być bezwzględnie uzupełniane, gdyż ich straty w trakcie intensywnych sesji wysiłkowych są ogromne, a to znacznie upośledza jakość wszystkich przemian biochemicznych zachodzących w ciele sportowca. Nie można na to pozwolić! Dostarczanie wyselekcjonowanych w Profi Mass witamin gwarantuje intensyfikację efektu anabolicznego wynikającego z obecności w krwiobiegu wysokiego stężenia aminokwasów i węglowodanów, pochodzących z trawienia składników obu innowacyjnych formuł - węglowodanowej i proteinowej. Dodatkowy, wysoki potencjał antyoksydacyjny części witamin, wpływa na utrzymanie niskiego poziomu wolnych rodników, w dużych ilościach powstających w komórce mięśniowej w trakcie intensywnego wysiłku.
Można jeszcze bardziej „podkręcić” anabolizm białek?
Absolutnie! Odpowiedź brzmi: Tauryna. Przyspiesza metabolizm i przyswajanie protein, jak również, poprzez ograniczenie wytwarzania serotoniny, hamuje katabolizm białek mięśniowych. Poprawia przyswajalność węglowodanów, obniżając ich poziom we krwi, oraz ułatwia domięśniowy transport kreatyny. W znaczący sposób zwiększa więc regenerację organizmu. Pozytywnie wpływa również na funkcjonowanie wątroby, całego układu nerwowego i krążenia. Dodatek L-glutaminy, działającej synergistyczne do tauryny, gwarantuje Konsumentowi maksymalnie wysoki efekt antykataboliczny, osiągany natychmiast po podaniu Profi Mass.
Dla kogo dedykowany jest Profi Mass?
Profi Mass stanowi doskonałe zaplecze składników regeneracyjnych o perfekcyjnie dobranej kinetyce uwalniania i, jak żaden inny preparat „masowy” na rynku, z powodzeniem może być stosowany tuż przed snem, bez groźby otłuszczenia organizmu. Jest, zatem, idealnym wyborem dla kulturystów i pasjonatów sportów siłowych, szczególnie w okresie pracy nad definicją umięśnienia. Profi Mass stanowi nieocenioną pomoc suplementacyjną dla osób mających problemy z budowaniem wysokiej jakości muskulatury, pozbawionej, tak typowego dla pewnej grupy ludzi (endomorficy), gromadzenia tłuszczu zapasowego.
Profi Mass jest również ukłonem Olimp Laboratories w stronę osób amatorsko czy rekreacyjnie uprawiających sport, które często nie znajdują czasu na przestrzeganie zbilansowanej diety, ze względu na dużą aktywność życia zawodowego. Idealnym sprzymierzeńcem w utrzymaniu ich wysportowanej sylwetki będzie odżywczy koktajl Profi Mass spożyty w porze posiłkowej.
Profi Mass jest też polecany osobom uprawiającym sporty wytrzymałościowe, takie jak np. sporty walki, kolarstwo, maratony, etc., gdzie długotrwały, intensywny wysiłek wymaga nieprzerwanej podaży składników energetycznych.
Profi Mass sam w sobie stanowi idealne połączenie najwyższej jakości składników odżywczych i regulatorowych, dzięki czemu nie wymaga łączenia z żadnym innym produktem o charakterze suplementu czy odżywki. Skład Profi Mass gwarantuje optymalną absorbcję cukrów i aminokwasów do intensywnie pracujących komórek mięśniowych, co pozostaje kluczowe w osiągnięciu sukcesu w każdej dyscyplinie sportu.
Dawkowanie
1-4 porcji dz. – przy śniadaniu, przy obiedzie, po treningu i na ok. 1 godz. przed snem.
1 porcję (50 g – 170 jednostki miarki = 4 miarki lub 8 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w o100ml wody.
Skład
56% preparaty białkowe (koncentrat białek serwatkowych, izolat białek serwatkowych, micelarna kazeina, hydrolizat białek serwatkowych), 40% preparaty węglowodanowe (kompleks poli- i oligosacharydów, długołańcuchowa woskowa skrobia kukurydziana, fruktoza, izomaltuloza*), aromaty, olej MCT, kwas jabłkowy, kwas cytrynowy – regulatory kwasowości, tauryna, L-glutamina, guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza - zagęstniki, sukraloza, acesulfam K - substancje słodzące, witaminy (kwas L-askorbinowy - wit.C, octan dl-α-tokoferylu - wit.E, nikotynamid - niacyna, D-biotyna, octan retinylu - wit.A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny - wit.B6, cholekalcyferol - wit.D, kwas pteroilomonoglutaminowy - folian, monoazotan tiaminy - wit.B1, ryboflawina -wit.B2, cyjanokobalamina - wit.B12), barwniki: koszenila (dla smaków: truskawkowy, truskawka-kiwi, wiśnia, wiśnia-banan), E 150c (dla smaków: toffi, czekoladowy, ice coffe, kawowy, cappuccino, orzech laskowy).
* Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
Wartość odżywcza | w 100 g | na porcję (50g 100ml wody) |
Wartość energetyczna | 1440 (1568**) kJ / 344,5 (375,1**) kcal | 720 (782,1**) kJ / 172,3 (187,1**) kcal |
Białko | 45 g | 22,5 g |
Węglowodany | 40 g | 20 g |
w tym cukry | 7 g | 3,5 g |
Tłuszcz | 0,5 (3,9**) g | 0,25 (1,9**) g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,4 (2,8**) g | 0,2 (1,4**) g |
Błonnik pokarmowy | 0 g | 0 g |
Sód | 0,1 g | 0,05 g |
Tauryna | 500 mg | 250 mg |
L-glutamina | 250 mg | 125 mg |
** Wartości dla smaku czekoladowego
Aminogram wzorcowy # |
Aminokwasy | na 100g | na 50g (porcja) |
Alanina | 2201 mg | 1100 mg |
Arginina | 957 mg | 479 mg |
Kwas asparaginowy | 4795 mg | 2397 mg |
Cystyna | 988 mg | 494 mg |
Kwas glutaminowy | 8147 mg | 4074 mg |
Glicyna | 649 mg | 324 mg |
Histydyna | 781 mg | 391 mg |
Izoleucyna | 2808 mg | 1404 mg |
Leucyna | 4633 mg | 2316 mg |
Lizyna | 4196 mg | 2098 mg |
Metionina | 999 mg | 500 mg |
Fenyloalanina | 1349 mg | 674 mg |
Prolina | 2444 mg | 1222 mg |
Seryna | 2038 mg | 1019 mg |
Treonina | 2935 mg | 1467 mg |
Tryptofan | 647 mg | 323 mg |
Tyrozyna | 1163 mg | 582 mg |
Walina | 2599 mg | 1300 mg |
Aminokwasy łącznie | 44328 mg | 22164 mg |
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.