|
|
|
|
|
Profi
Mass 2800g OLIMP
Profi
Mass to profesjonalna odżywka
potęgująca przyrosty beztłuszczowej masy mięśniowej. Jej bazę stanowi
kompleks zaawansowanych, złożonych węglowodanów, oparty o
długołańcuchowe maltodekstryny i doskonałą wielkocząsteczkową woskową
skrobię kukurydzianą - Waxy Maize,
cechujące się niskimi indeksami glikemicznymi.
Baza węglowodanowa została dodatkowo uzupełniona zaawansowaną formułą
białkową zawierającą matrix doskonale przyswajalnego koncentratu, izolatu i hydrolizatu białek
serwatki połączonego z wolno wchłanianą, ekskluzywną kazeiną
micelarną. Doskonała proporcja pełnowartościowych protein i złożonych
węglowodanów zapewniająca optymalny rozrost beztłuszczowej masy ciała
wzbogacona została izomaltulozą,
olejem MCT, L-glutaminą,
tauryną i kompleksem
najpotrzebniejszych witamin.
Profi Mass zawiera
w sobie najbardziej zaawansowany suplementacyjnie matrix proteinowy
łączący w sobie wszystkie frakcje białek mleka (hydrolizat, koncentrat
i izolat białek serwatkowych, a także nieskazitelnej jakości micelarną
kazeinę) o wartość BV sięgającej 159. Proporcje zastosowanych źródeł
białka zostały dobrane w oparciu o precyzyjnie ustalone kinetyki
szybkości trawienia i uwalniania aminokwasów do krwiobiegu, a także
efektywności ich absorbcji do komórek i integracji ze strukturami
własnymi organizmu. Ten niezwykle skuteczny blend proteinowy zapewnia
najwyższe nasycenie krwi białkowymi produktami trawienia już w 15 minut
od chwili jego podania (hydrolizat białek serwatkowych), osiągając
maksimum stężenia w czasie 45min- 2 godz. (koncentrat białek
serwatkowych, izolat białek serwatkowych) i na ciągle wysokim poziomie
utrzymując go przez 6 kolejnych godzin (kazeina micelarna).
Esencja skuteczności Profi Mass’a,
oprócz starannie wyselekcjonowanych frakcji białkowych, wynika również
z innowacyjnej formuły Low-GLC™
bazującej na węglowodanach tylko o niskim indeksie glikemicznym (poli-
i oligosacharydy, długołańcuchowa, woskowa skrobia kukurydziana Waxy Maize, izomaltuloza).
Koncepcja
działania zastosowanego kompleksu węglowodanów opiera się na założeniu
utrzymania umiarkowanego i stabilnego pod względem anabolicznym,
poziomu insuliny we krwi. Wyklucza to wahania poziomu cukrów w osoczu i
gwarantuje nieprzerwaną absorbcję składników energetycznych do komórek
mięśniowych. Zapewnia to, wraz z równoczesną podażą aminokwasów,
permanentne utrzymanie stanu anabolicznego w organizmie i bardzo
efektywną odbudowę zapasów glikogenu mięśniowego i wątrobowego.
Umiarkowany poziom monosacharydów we krwi, osiągany po spożyciu Profi Mass, chroni również sportowca
przed zmniejszaniem wrażliwości receptora insulinowego na ten hormon,
co może mieć miejsce w przypadku podaży dużej ilości glukozy.
Węglowodany wchodzące w skład Profi
Mass stanowią nieprzerwane źródło energii, natychmiast po jego
spożyciu (fruktoza) i utrzymują stabilna podaż węglowodanów już po 30
minutach (maltodekstryny), aż do prawie 4 godzin (długołańcuchowa,
woskowa skrobia kukurydziana Waxy
Maize i izomaltuloza).
Efektywność
przemian metabolicznych warunkują witaminy!
Kompleks aż 12 witamin
zastosowany w Profi Mass stoi
na straży efektywności pracy wszystkich enzymów biorących udział w
przemianach metabolicznych zaprzęgniętych w regenerację i wzrost tkanki
mięśniowej. Witaminy i minerały muszą być bezwzględnie uzupełniane,
gdyż ich straty w trakcie intensywnych sesji wysiłkowych są ogromne, a
to znacznie upośledza jakość wszystkich przemian biochemicznych
zachodzących w ciele sportowca. Nie można na to pozwolić!
Można
jeszcze bardziej „podkręcić” anabolizm białek?
Absolutnie! Odpowiedź brzmi: Tauryna.
Przyspiesza metabolizm i przyswajanie protein, jak również, poprzez
ograniczenie wytwarzania serotoniny, hamuje katabolizm białek
mięśniowych. Poprawia przyswajalność węglowodanów, obniżając ich poziom
we krwi, oraz ułatwia domięśniowy transport kreatyny. W znaczący sposób
zwiększa więc regenerację organizmu. Pozytywnie wpływa również na
funkcjonowanie wątroby, całego układu nerwowego i krążenia. Dodatek L-glutaminy, działającej
synergistyczne do tauryny, gwarantuje Konsumentowi maksymalnie wysoki
efekt antykataboliczny, osiągany natychmiast po podaniu Profi Mass.
Profi Mass jest też
polecany osobom uprawiającym sporty wytrzymałościowe, takie jak np.
sporty walki, kolarstwo, maratony, etc., gdzie długotrwały, intensywny
wysiłek wymaga nieprzerwanej podaży składników energetycznych.
Profi Mass sam w
sobie stanowi idealne połączenie najwyższej jakości składników
odżywczych i regulatorowych, dzięki czemu nie wymaga łączenia z żadnym
innym produktem o charakterze suplementu czy odżywki. Skład Profi Mass gwarantuje optymalną
absorbcję cukrów i aminokwasów do intensywnie pracujących komórek
mięśniowych, co pozostaje kluczowe w osiągnięciu sukcesu w każdej
dyscyplinie sportu.
SPOSÓB UŻYCIA:
1-4 porcji dz. – przy śniadaniu, przy obiedzie, po treningu i na ok. 1
godz. przed snem.
1 porcję (50 g – 170 jednostki miarki = 4 miarki lub 8 płaskich łyżek
stołowych) rozpuścić w o100ml wody.
SKŁAD:
56% preparaty białkowe (koncentrat
białek serwatkowych, izolat białek serwatkowych, micelarna kazeina,
hydrolizat białek serwatkowych), 40% preparaty węglowodanowe (kompleks
poli- i oligosacharydów, długołańcuchowa woskowa skrobia kukurydziana,
fruktoza, izomaltuloza*), aromaty, olej MCT, kwas jabłkowy, kwas
cytrynowy – regulatory kwasowości, tauryna, L-glutamina, guma
ksantanowa, karboksymetyloceluloza - zagęstniki, sukraloza, acesulfam K
- substancje słodzące, witaminy (kwas L-askorbinowy - wit.C, octan
dl-α-tokoferylu - wit.E, nikotynamid - niacyna, D-biotyna, octan
retinylu - wit.A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy,
chlorowodorek pirydoksyny - wit.B6, cholekalcyferol - wit.D, kwas
pteroilomonoglutaminowy - folian, monoazotan tiaminy - wit.B1,
ryboflawina -wit.B2, cyjanokobalamina - wit.B12), barwniki: koszenila
(dla smaków: truskawkowy, truskawka-kiwi, wiśnia, wiśnia-banan), E 150c
(dla smaków: toffi, czekoladowy, ice coffe, kawowy, cappuccino, orzech
laskowy).
* Izomaltuloza jest
źródłem glukozy i fruktozy.
Warunki
przechowywania:
przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych
opakowaniach.
Wartość odżywcza |
w 100 g
|
na porcję (50g + 100ml wody)
|
Wartość
energetyczna
|
1440
(1568**) kJ / 344,5 (375,1**) kcal
|
720
(782,1**) kJ / 172,3 (187,1**) kcal
|
Białko
|
45
g
|
22,5
g
|
Węglowodany |
40
g
|
20
g
|
w tym cukry
|
7
g
|
3,5
g
|
Tłuszcz
|
0,5
(3,9**) g
|
0,25
(1,9**) g
|
w tym
nasycone kwasy tłuszczowe
|
0,4
(2,8**) g
|
0,2
(1,4**) g
|
Błonnik
pokarmowy
|
0
g
|
0
g
|
Sód
|
0,1
g
|
0,05
g
|
Tauryna
|
500
mg
|
250
mg
|
L-glutamina
|
250
mg
|
125
mg
|
** Wartości dla smaku czekoladowego
Aminokwasy |
na 100g |
na 50g (porcja) |
Alanina |
2201
mg |
1100
mg
|
Arginina
|
957 mg |
479 mg
|
Kwas asparaginowy
|
4795 mg
|
2397 mg
|
Cystyna
|
988 mg
|
494 mg
|
Kwas glutaminowy
|
8147 mg |
4074 mg
|
Glicyna |
649 mg
|
324 mg |
Histydyna |
781 mg
|
391 mg
|
Izoleucyna |
2808 mg
|
1404 mg
|
Leucyna |
4633 mg
|
2316 mg
|
Lizyna |
4196 mg
|
2098 mg
|
Metionina |
999 mg
|
500 mg |
Fenyloalanina |
1349 mg
|
674 mg
|
Prolina |
2444 mg
|
1222 mg
|
Seryna |
2038 mg
|
1019 mg
|
Treonina |
2935 mg
|
1467 mg
|
Tryptofan |
647 mg
|
323 mg
|
Tyrozyna |
1163 mg
|
582 mg |
Walina |
2599 mg
|
1300 mg
|
Aminokwasy łącznie
|
44328 mg
|
22164 mg
|
Wartości aminogramu
mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
Data
przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy!
(przeważnie
rok, albo dłużej!)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|