Wysokiej jakości olej z wątroby rekina standaryzowany jest na zawartość 20% alkilogliceroli oraz skwalen. Są to związki należące do grupy lipidów, naturalnie występujące w organizmie człowieka, w najwyższych koncentracjach w szpiku kostnym oraz skórze.
Znajdujące się w preparacie witaminy A i D a także cynk i ekstrakt czosnku korzystnie wpływają na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
Dodatkowo, badania z udziałem czosnku udowodniły, że może przyczyniać się do utrzymania równowagi bakteryjnej układu pokarmowego oraz do obrony przed szkodliwymi mikroorganizmami (bakterie, grzyby) oraz wpływa na właściwe funkcjonowanie serca i układu krążenia, przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu i lipidów we krwi.
Z kolei witamina D dodatkowo pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów, przyczynia się do prawidłowego wchłaniania wapnia i fosforu oraz do utrzymania odpowiedniego poziomu wapnia we krwi, a także bierze udział w procesie podziału komórek.
Witamina A odgrywa rolę w procesie specjalizacji komórek.
Witamina E i cynk pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
ODPORMAX™ w formie kapsułek płynnych, produkowany jest w innowacyjnej technologii Flow Caps Liquid Technology®, gwarantującej szybką absorpcję i wchłanialność w organizmie, utrzymanie wysokiej jakości zastosowanych składników oraz zapobiegającej utlenianiu się substancji aktywnych.
Preparat przeznaczony: dla osób dorosłych oraz starszych dzieci, jako uzupełnienie diety w substancje pozytywnie wpływające na naturalny system odpornościowy, szczególnie w okresie obniżonej odporności (jesienno-zimowym i przesilenia wiosennego).
Zalecana dzienna porcja: 2 kapsułki, popijając dużą ilością płynu.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Uwaga: Kobiety w ciąży i w okresie laktacji decyzję o stosowaniu powinny skonsultować z lekarzem. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.