OLIMP MATRIX PRO 32 BATON 80g 24 szt.
145 złSuper cena!
* Zdjęcia zamieszczone na aukcjach nie gwarantują przedstawionego smaku.
Opis Produktu
MATRIX pro 32 - WYSOKOBIAŁKOWY BATON "LOW CARB" Baton typu "Meal Replacement" o smaku aromatycznej czekolady w polewie czekoladowej. Duża dawka białka bez ryzyka obrośnięcia w tłuszcz. Doskonały jako posiłek po treningu, w szkole, w pracy i podróży Znakomity dla ludzi będących na nisko węglowodanowej diecie LOW CARB Słodzony Sukralozą Niska zawartość tłuszczu.
Ostrzeżenie dla alergików: Ten produkt zawiera składniki pochodzenia mlecznego, sojowego, glutenu pszennego, kukurydzianego i kakaowego. Uwaga: nadmierne spożycie może doprowadzić do efektów laksacyjnych. Podczas stosowania niskowęglowodanowej diety, proszę używać tego batonu tylko jako baton typu meal replacement, nie rezygnując przy okazji z innych pokarmów w diecie. Należy spożywać wystarczającą ilość płynów w czasie stosowania diety.
Sposób użycia
1-3 batonow dziennie, popijając dużą ilością wody.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Skład
“Matrix pro 32 Protein blend”™ [Białka mleka (kazeiniany wapnia i sodu, izolat białka serwatkowego), izolat białka sojowego, peptydy glutaminowe], polidekstroza, polewa czekoladowa z substancją słodzącą (17,5 %)[masa kakaowa, maltitol, masło kakaowe, emulgator-lecytyna, wanilia], syrop sorbitolowy, hydrolizat żelatyny, gliceryna, maltodekstryna, kakao odtłuszczone (4,5 %), olej roślinny, premiks witaminowo-mineralny, fruktoza, aromaty, emulgator - lecytyna, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, sól, sukraloza - substancja słodząca, koszenila - barwnik karminowy.
Wartość odżywcza |
na porcję (80 g)
|
na 100 g
|
Wartość energetyczna
|
1008 kJ / 240 kcal |
1260 kJ / 300 kcal |
Białko |
25 g |
31,3 g |
Węglowodany w tym cukry w tym poliole |
20,4 g 2,5 g 15,3 g |
25,5 g 3,1 g 19,1 g |
Tłuszcz w tym nasycone kwasy tłuszczowe
|
8,1 g 3,9 g |
10,1 g 4,9 g |
Błonnik pokarmowy
|
2,2 g |
2,7 g |
Sód
|
0,21 g |
0,26 g |
Witaminy i minerały |
na porcję (80 g)
|
%ZDS*
|
na 100 g
|
Wit. A
|
211 μg |
26% |
264 μg |
Wit. D
|
1,5 μg |
30% |
1,9 μg |
Wit. E
|
3,2 mg |
27% |
4 mg |
Wit. C
|
13,6 mg |
17% |
17 mg |
Tiamina (vit. B1)
|
0,33 mg |
30% |
0,41 mg |
Ryboflawina (vit. B2)
|
0,5 mg |
36% |
0,6 mg |
Niacyna (vit. B3.)
|
5,4 mg |
34% |
6,8 mg |
Wit. B6
|
0,45 mg |
32% |
0,56 mg |
Kwas foliowy
|
60,4 μg |
30% |
75,5 μg |
Wit. B12
|
0,42 μg |
17% |
0,53 μg |
Biotyna
|
45,3 μg |
91% |
56,6 μg |
Kwas pantotenowy
|
0,9 mg |
15% |
1,15 mg |
Wapń
|
236 mg |
30% |
295 mg |
Fosfor
|
360 mg |
51% |
451 mg |
Potas
|
535 mg |
27% |
669 mg |
Żelazo
|
10,4 mg |
74% |
13 mg |
Cynk
|
3,74 mg |
37% |
4,68 mg |
Miedź
|
0,88 mg |
88% |
1,1 mg |
Jod
|
43,8 mg |
29% |
54,8 μg |
Selen
|
18,5 μg |
34% |
23,2 μg |
Magnez
|
88 mg |
23% |
110 mg |
Mangan
|
0,8 mg |
40% |
1 mg |
*%ZDS -procent realizacji zalecanego dziennego spożycia przez porcję