| Dostępność produktu: |
|
Uwaga! Jeśli wskaźnik spadnie poniżej 25%, czas realizacji zamówienia może się wydłużyć.
Wyjaśnienie: Prowadzimy równolegle sprzedaż w sklepie stacjonarnym oraz internetowym. Aby uniknąć nieporozumień, podajemy powyżej wskaźnik dostępności towaru, aktualizowany dwa razy dziennie. Jeśli wskaźnik spadnie poniżej 25% a bardzo zależy Państwu na czasie, prosimy wstrzymać się z licytacją.
|
|
OPIS PRODUCENTA:
MATRIX pro 32 - WYSOKOBIAŁKOWY BATON "LOW CARB"
Baton typu "Meal Replacement" o smaku waniliowym w polewie czekoladowej (dostępny też w smaku czekoladowym i kokosowym).
- Duża dawka białka bez ryzyka obrośnięcia w tłuszcz.
- Znakomity smak aromatycznej Vanilii w polewie czekoladowej
- Doskonały jako posiłek po treningu, w szkole, w pracy i podróży
- Znakomity dla ludzi będących na nisko węglowodanowej diecie LOW CARB
- Słodzony Sukralozą
- Niska zawartość tłuszczu.
Zastosowanie:
1-3 batony dziennie, popijając dużą ilością wody.
Ostrzeżenie dla alergików: Ten produkt zawiera składniki pochodzenia mlecznego, sojowego, glutenu pszennego, kukurydzianego i kakaowego.
Uwaga: nadmierne spożycie może doprowadzić do efektów laksacyjnych.
Podczas stosowania niskowęglowodanowej diety, używać tego batonu tylko jako baton typu "meal replacement", nie rezygnując przy okazji z innych pokarmów w diecie. Należy spożywać wystarczającą ilość płynów w czasie stosowania diety
Skład:
Składniki: “Matrix pro 32 Protein blend”™ [Białka mleka (kazeiniany wapnia i sodu, izolat białka serwatkowego), izolat białka sojowego, peptydy glutaminowe], polidekstroza, dietetyczna polewa czekoladowa ze sztuczną substancją słodzącą(17,5%)[masa kakaowa, maltitol, masło kakaowe, emulgator-lecytyna, wanilia] , syrop sorbitolowy, hydrolizat żelatyny, gliceryna, maltodekstryna, olej roślinny, premiks witaminowo-mineralny, fruktoza,aromat , cukier, lecytyna -emulgator, kwas cytrynowy- regulator kwasowości, sól, wanilia(0,06%), sukraloza-substancja słodząca, beta karoten- barwnik.
Wartość odżywcza na porcję (1 baton 80 g):
Wartość energetyczna 1020 kJ ( 243 kcal)
Białko - 25,6 g
Tłuszcz - 7,8 g
w tym tł. nasycone - 3,5 g
kwas linolowy - 1,4 g
błonnik spożywczy - 1,0 g
Węglowodany - 21,4 g
w tym cukry - 2,9 g
w tym poliole - 15,6 g
Witaminy i minerały na porcję (1 baton 80 g):
Wit. A - 235,00 µg (29% RDA)
Wit. D - 1,70 µg (34% RDA)
Wit. E - 3,40 mg (34% RDA)
Wit. C - 15,00 mg (25% RDA)
Tiamina (vit. B1) - 0,40 mg (29% RDA)
Ryboflawina (vit. B2) - 0,55 mg (34% RDA)
Niacyna (vit. B.) - 6,00 mg (33% RDA)
Wit. B6 - 0,50 mg (25% RDA)
Kwas foliowy - 67,00 µg (34% RDA)
Wit. B12 - 0,50 µg (50% RDA)
Biotyna - 50,00 µg (33% RDA)
Kwas pantotenowy - 1,10 mg (18% RDA)
Wapń - 219,32 mg (27% RDA)
Fosfor - 360,29 mg (45% RDA)
Potas - 518,42 mg
Żelazo - 5,40 mg (39% RDA)
Cynk - 3,20 mg (21% RDA)
Miedź - 0,40 mg
Jod - 44,00 µg (29% RDA)
Selen - 18,40 µg
Sód - 193,05 mg
Magnez - 52,20 mg (17% RDA)
Mangan - 0,35 mg
*RDA –procent realizacji zalecanego dziennego zapotrzebowania
|