Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OLIMP GOLD OMEGA 3 SPORT EDITION 120kap

31-01-2012, 8:12
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 29.30 zł      Aktualna cena: 29.30 zł     
Użytkownik 2gym_pl
numer aukcji: 2062966580
Miejscowość Olesno
Licytowało: 11    Wyświetleń: 126   
Koniec: 25-01-2012 14:04:08
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

(14kB)
Nasz firma powstala by zadowolic nawet najbardziej wybrednego klienta. Nasz zespol to młodzi ludzie którzy od lat maja bezpośredni kontakt ze sportami siłowymi.
Kontakt :
Przemek - zamówienia , porady
gg- 11[zasłonięte]308 - pn-pt (18:00-22:00)
sobota-niedziela (14:00-20:00)
Lukasz - zamówienia
tel.+486[zasłonięte]55854 - pn-pt-8:00-19:00


(5kB)
(14kB)

Na tą chwile korzystamy w usług Poczty Polskiej
Ceny wedlug cennika lub wedlug aukcji
(5kB)
(14kB)

Paczki za pobraniem wysyłamy do osób z minimum 5 pozytywami i bez negatywnych komentarzy.


(5kB)

OLIMP GOLD OMEGA 3 SPORT EDITION 120kap


teraz = 29,29 zł

Kwasy tłuszczowe występujące w przyrodzie mogą zawierać od 4 do 26 atomów węgla. Spośród nich wyróżniamy kwasy tłuszczowe: nasycone, jednonienasycone oraz wielonienasycone. Omega-3 zalicza się do grupy kwasów tłuszczowych wielonienasyconych. O ile synteza de novo kwasów nasyconych oraz niektórych nienasyconych jest możliwa w organizmie to kwasy tłuszczowe omega-3 muszą być bezwzględnie dostarczane z diety. Dzieje się tak ponieważ brakuje nam odpowiednich desaturaz (enzymów które są w stanie syntezować kwasy linolowy i ?-linolenowy), stąd określa się je mianem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Ciężko jest dostarczyć odpowiednią ich ilość z pożywienia, tym bardziej jeżeli prowadzimy aktywny tryb życia. Proporcje kwasów tłuszczowych w diecie człowieka zmieniały się na przestrzeni lat. Obecnie w krajach uprzemysłowionych przeraża nieodpowiedni stosunek kwasów tłuszczowych omega-6 : omega-3, który wynosi czasem 30:1. Spowodowane jest to nadmiernym spożyciem olejów roślinnych bogatych w niekorzystne i działające prozaplanie kwasy omega-6. Tak wielkie dysproporcje mogą powodować występowanie wielu chorób: zmian miażdżycowych, silnych reakcji zapalnych i alergicznych, tworzenia się zakrzepów, czy nawet rozwój komórek nowotworowych. Odpowiednie dla zdrowia proporcje kwasów tłuszczowych powinny kształtować się na poziomie 1:4 – 1:1 (n-3:n-6). Dlatego tak ważna jest suplementacja omega-3. Odpowiednia ilość tych kwasów pozwala zapobiegać chorobom oraz przynosić ogromne korzyści zdrowotne.

Dwa najważniejsze i najaktywniejsze kwasy występujące w suplemencie Gold Omega 3® sport edition to kwas eikozapenaenowy (EPA) i dokozaheksaenowy (DHA). Wyniki wielu badań dowodzą, że przyjmowanie nawet małych dawek kwasów omega-3 wykazuje korzystny wpływ na pracę układu sercowo-naczyniowego. Dodatkowo ich podaż w diecie wpływa na obniżenie poziomu trójglicerydów oraz podwyższenie stężenia lipoprotein o wysokiej gęstości, czyli „dobrego cholesterolu” (HDL), a także zmniejszenie się krzepliwości krwi. Dzięki nim wzrasta przepuszczalność i płynność błon komórkowych.

Kwasy omega-3 zwiększają poziom inhibitora agregacji płytek, czyli prostaglandyn-3 (PGE3). Dodatkowo EPA i DHA zwiększają stężenie tkankowego aktywatora plazminogenu, który jest bardzo trombolityczną substancją, powodującą rozpuszczenie się skrzepu., W dużych dawkach mogą mieć zastosowanie w leczeniu choroby zatorowo-zakrzepowej. Suplementacja kwasami tłuszczowymi omega-3 hamuje także syntezę prozapalnych cytokin m.in. TNF-? czy IL-1. Dlatego suplementacja omega-3 to idealny wybór przy kontuzjach i problemach ze stawami.

Kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 odpowiadają również za prawidłowe funkcjonowanie neuronów. Są ważnym składnikiem wysokoaktywnej tkanki nerwowej, zwłaszcza kory mózgowej i siatkówki. DHA gwarantuje prawidłową pracę białek odpowiedzialnych za przekazywanie i odbieranie impulsów nerwowych. Duża ilość DHA w błonie neuronów zwiększa w niej ilość fosfadyloseryny, zapewniając lepszą przeżywalność komórek nerwowych oraz odporność na działanie szkodliwych czynników. Zwiększenie ich spożycia skutecznie wpływa na poprawę nastroju, a także odgrywa ważną rolę w rozwoju układu nerwowego.

Kwasy tłuszczowe omega-3 to także jeden z kluczowych składników diety wspomagającej odchudzanie. U osób systematycznie spożywających zalecaną dawkę kwasów omega-3 stwierdza się ubytek masy tłuszczowej ciała i zmniejszenie wskaźnika BMI. Kwasy omega-3 wywierają hamujący wpływ na tworzenie tkanki tłuszczowej, a także aktywnie mobilizują jej rozpad.

Ostatnie doniesienia potwierdzają skuteczność kwasów tłuszczowych omega-3 w hamowaniu wzrostu guzów nowotworowych wątroby, zwiększaniu skuteczności chemioterapii i ochronie przed jej toksycznym działaniem. Bezsprzecznie, więc suplementacja Gold Omega 3® sport edition będzie polecana osobom, które stosowały niedozwolony doping, powodujący zachwianie wewnętrznej równowagi organizmu.

Informacja żywieniowa 1 kapsułka
Olej rybi (65% kwasów tłuszczowych omega-3) 1000 mg
w tym:
33% kwasu eikozapentaenowego (EPA) 330 mg
22% kwasu dokozaheksaenowego (DHA) 220 mg
10% inne kwasy omega-3 100 mg
Witamina E 6,7mg (56%ZDS*)

DAWKOWANIE: 1 kapsułka dziennie, najlepiej do posiłku zawierającego tłuszcz. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

(27kB)