OLIMP GOLD OMEGA 3®
60 kapsułek
W związku z pojawiającymi się w mediach informacjami dotyczącymi występowania m.in. w internecie zafałszowanych produktów określanych jako "suplementy diety", zawierających substancje lecznicze takie jak subitramina, sildenafil lub inne szkodliwe zanieczyszczenia, Zarząd Olimp Laboratories Sp. z o.o. oświadcza, iż żaden z produktów firmy nie zawiera w swoim składzie w/w substancji ani żadnych innych substancji niebezpiecznych dla zdrowia Konsumenta. Informujemy, że wszystkie produkty Olimp Laboratories są notyfikowane do Głównego Inspektora Sanitarnego i podlegają rygorystycznej kontroli jakości mikrobiologicznej, analitycznej i fizykochemicznej.
Przeznaczenie
- Arytmia,
- Miażdżyca,
- Profilaktyka zawału serca,
- Profilaktyka udaru mózgu,
- Nadciśnienie,
- Choroby reumatyczne;
- Zaburzenia pracy układu immunologicznego;
- Wspomagająco w leczeniu alergicznych chorób skóry;
- Profilaktyka migren,
- Profilaktyka chorób nerek.
Właściwości
NOWA WZMOCNIONA FORMUŁA PREPARATU! NAJWYŻSZA JAKOŚĆ - KONCENTRAT OLEJU RYBIEGO O BARDZO WYSOKIM UNIKALNYM NA RYNKU STOPNIU SKONCENTROWANIA 65%!!!
GOLD OMEGA 3® jest suplementem diety zawierającym wysokogatunkowy koncentrat olejowy z ryb zimnowodnych, obfitujący w kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3.
W jaki sposób kwasy omega-3 wpływają na poziom cholesterolu?
Rezultaty wielu badań dowodzą, że przyjmowanie nawet małych dawek kwasów omega-3 wykazuje korzystny wpływ na pracę układu sercowo-naczyniowego. Dodatkowa ich podaż w diecie wpływa na obniżenie poziomu trójglicerydów oraz podwyższenie korzystnego cholesterolu HDL i zmniejszenie krzepliwości krwi, co wpływa ochronnie na pracę serca i układu krążenia.
Na jakiej zasadzie kwasy omega-3 wspomagają funkcjonowanie układu nerwowego?
Kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie neuronów. Są ważnym składnikiem wysoko aktywnej tkanki nerwowej, zwłaszcza kory mózgowej i siatkówki. Zwiększenie ich spożycia skutecznie wpływa na poprawę nastroju, a także odgrywa ważną rolę w rozwoju układu nerwowego.
Czy kwasy omega-3 mogą wspomagać redukcję tkanki tłuszczowej?
Kwasy tłuszczowe omega-3 to jeden z kluczowych składników diety wspomagającej odchudzanie. U osób systematycznie spożywających zalecaną dawkę kwasów omega-3 stwierdza się ubytek masy tłuszczowej ciała i zmniejszenie wskaźnika BMI. Kwasy omega-3 wywierają hamujący wpływ na tworzenie tkanki tłuszczowej, a także aktywnie mobilizują jej rozpad.
Dawkowanie
Zalecana dzienna porcja: 1 kapsułka dziennie
Substancje aktywne
Olej rybi (źródło kwasów omega-3), żelatyna, woda, glicerol - składnik otoczki, octan DL-alfa tokoferylu (wit. E)
Substancje aktywne
Informacja żywieniowa
|
1 kapsułka
|
Olej rybi (65% kwasów tłuszczowych omega-3)
|
1000 mg
|
w tym:
|
33% kwasu eikozapentaenowego (EPA)
|
330 mg
|
22% kwasu dokozaheksaenowego (DHA)
|
220 mg
|
10% inne kwasy omega-3
|
100 mg
|
Witamina E
|
6,7mg (56%ZDS*)
|
* %ZDS procent zalecanego dziennego spożycia przez porcję
Producent
Olimp Laboratories sp. z o. o.
ul. Nagawczyna 109c
39-200 Dębica