Olimp 100% Natural Whey Protein Concentrate 700g
|
Najwyższej jakości koncentrat białek serwatkowych zapewniający efektywny przyrost czystej masy mięśniowej. Polecany zarówno w okresach budowania masy jak i w redukcji, w celu ograniczenia rozpadu mięśni. BV=104. |
OPIS PRODUKTU
OLIMP 100% NATURAL WHEY PROTEIN CONCENTRATE jest najwyższej jakości, czystym koncentratem białek serwatkowych (WPC) o bardzo dobrej rozpuszczalności oraz BV-104. Koncentraty białek serwatkowych charakteryzują się bardzo wysoką wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że koncentrowane białka serwatkowe uznano za wysoko efektywne źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają znakomitej przyswajalności oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych.
ZASTOSOWANIE
Przeznaczenie: dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie.
SPOSÓB UŻYCIA
1-3 porcji dz. – po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu i przed snem. 1 porcję (35 g – 105 jednostek miarki Olimp lub 6 łyżek stołowych) rozpuścić w 150 ml wody
SKŁADNIKI
Składniki: koncentrat białek serwatkowych.
Składniki: koncentrat białek serwatkowych.
Wartość odżywcza |
na 100 g
|
1 porcja (35g)
|
Wartość energetyczna
|
1651 kJ/ 395 kcal |
577 kJ / 138 kcal |
Białko
|
77 g |
27 g |
Węglowodany
|
6 g |
2,1 g |
Tłuszcz
|
7 g |
2,4 g |
Aminogram wzorcowy # |
Aminokwasy |
na 100g
|
1 porcja (35g)
|
|
77000 mg
|
27000 mg
|
w tym: |
L-kwas glutaminowy |
13159 mg |
4614 mg |
*/** L-leucyna
|
8082 mg |
2834 mg |
L-kwas asparaginowy
|
8090 mg |
2837 mg |
*L-lizyna
|
7165 mg |
2512 mg |
L-prolina
|
5084 mg |
1783 mg |
*/** L-walina
|
4391 mg |
1540 mg |
*/** L-izoleucyna
|
4834 mg |
1695 mg |
*L-treonina
|
5315 mg |
1864 mg |
L-alanina |
3698 mg |
1297 mg |
L-seryna
|
4007 mg |
1405 mg |
*/*** L-fenyloalanina
|
2465 mg |
864 mg |
***L-tyrozyna
|
2388 mg |
837 mg |
L-arginina
|
1772 mg |
621 mg |
L-glicyna
|
1387 mg |
486 mg |
*L-metionina |
1617 mg |
567 mg |
L-histydyna
|
1310 mg |
459 mg |
L-cysteina
|
848 mg |
297 mg |
*/*** L-tryptofan
|
1387 mg |
486 mg |
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne
Masz pytania? Skontaktuj się z nami! |
kontakt "APS" al. Wojska Polskiego 124 42-200 Częstochowa
Pracujemy w godzinach 10.00 - 18.00
E-mail:
[zasłonięte]@fbb.pl
Magazyn - smaki, ilości
tel. 034[zasłonięte]323-44
|
|