Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OLEKARDIN Omega 3, 6, 9, Witamina E.

23-01-2012, 9:59
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 26 zł     
Użytkownik JOWI_OP
numer aukcji: 2004683436
Miejscowość Opole
Wyświetleń: 22   
Koniec: 16-01-2012 21:25:24
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Olekardin

SKŁAD: Kwasy Omega 3, 6, 9, Witamina E.


NOWY PREPARAT ZAWIERAJĄCY OLEJ RYBI, OLIWĘ Z OLIWEK I WITAMINĘ E

OLEKARDIN
to jedyny preparat bogaty w Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe Omega 3, Omega 6, Omega 9 pochodzące z oleju rybiego, oliwy z oliwek oraz witaminę E.

Wyniki badań klinicznych potwierdzają, że NNKT są konieczne do utrzymania organizmu w dobrej kondycji i zdrowiu, stanowią podstawę prawidłowego wzrostu, funkcjonowania skóry, tętnic, nerwów oraz przebiegu procesów metabolicznych. Kwasy te nie mogą być syntetyzowane przez organizm człowieka dlatego należy dostarczać je w pożywieniu lub suplementach diety.

Oliwa z oliwek to bogactwo jednonienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 9, które w przeciwieństwie do kwasów nasyconych zawartych w tłuszczach zwierzęcych wywierają dobroczynne działanie na organizm ludzki. Jednonienasycone kwasy tłuszczowe powodują obniżenie poziomu cholesterolu poprzez pobudzenie jelit i wątroby do produkcji HDL - lipoprotein wysokiej gęstości, które usuwają zgromadzony w naczyniach krwionośnych cholesterol LDL - lipoproteiny niskiej gęstości zmniejszając w ten sposób ryzyko chorób serca i układu krążenia. Oliwa z oliwek zawiera duże ilości kwasu oleinowego. Kwas ten powoduje spadek zachorowań na astmę i alergiczne zapalenie błony śluzowej nosa. Stąd obserwuje się niższą zachorowalność na te choroby wśród mieszkańców basenu Morza Śródziemnego. Oliwa z oliwek zawiera również witaminy A,E,D,K, wapń, sole mineralne, mikroelementy: sód, fosfor, magnez, jod, żelazo. Pomaga przy stwardnieniu tętnic, kamicy żółciowej, nieżycie i owrzodzeniu żołądka, w zaparciach, a także zapobiega tworzeniu wolnych rodników, spowalnia procesy starzenia oraz pozytywnie wpływa na wzrost kości u dzieci. Doskonale asymiluje cukry i wyrównuje ich poziom we krwi. W 100 g oliwy znajduje się również ok.10 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które w połączeniu z jednonienasyconym kwasem oleinowym obniżają krzepliwość krwi.

Najistotniejszymi dla naszego życia i zdrowia są kwasy EPA (EIKOZAPENTAENOWY) i DHA (DOKOZAHEKSAENOWY), pochodzące z rodziny kwasów tłuszczowych Omega 3, występujące właśnie w rybach morskich. DHA jest szczególnie istotny dla prawidłowej pracy mózgu (kora mózgowa w ponad 50% zbudowana jest z tłuszczów, głównie w postaci fosfolipidów, które zawierają ogromne ilości wielonienasyconych kwasów Omega 3), wpływa na zdolności umysłowe. Ponadto niezbędny jest do odpowiedniego funkcjonowania układu nerwowego, stanowi budulec do produkcji hormonów dopaminy i serotoniny. EPA warunkuje prawidłową syntezę eikozanoidów, aktywnych biologicznie cząsteczek zwanych hormonami tkankowymi. Eikozanoidy odpowiedzialne są za działanie przeciwzapalne i przeciwzakrzepowe, ograniczają kurczliwość naczyń krwionośnych i rozwój nowotworów. Omega 3 łagodzi stany zapalne i bóle artretyczne szczególnie w chorobach stawów a także działa antydepresyjnie. Kwas Omega 6 (LINOLOWY) występujący także w oleju rybim, optymalizuje rozwój centralnego układu nerwowego i zdolność uczenia się. Jest niezbędnym składnikiem struktury każdej błony komórkowej, wpływa na jej budowę i czynności. Jest źródłem substancji zwanych prostaglandynami, wykazujących działanie przeciwmiażdżycowe. Wpływa korzystnie na poziom cholesterolu we krwi. Zmniejsza również ryzyko reakcji alergicznych i rozwoju atopii.

Witamina E ( tokoferol) działa jak inhibitor oksydacji lipidów i zmiatacz rodników inicjujących procesy utleniania. Chroni przed utlenieniem obecne w organizmie wielonienasycone kwasy tłuszczowe oraz cząsteczki LDL. W ten sposób zmniejsza negatywną rolę wolnych rodników jako jednego z najważniejszych czynników ryzyka miażdżycy. Witamina E pomocna jest w profilaktyce zaćmy oraz niezbędna do prawidłowego rozwoju siatkówki i funkcjonowania oka. Wspomaga układ odpornościowy, przedłuża żywotność plemników. Hamuje procesy starzenia się skóry, poprawia jej elastyczność i miękkość, neutralizuje wolne rodniki. Działa przeciwzapalnie i przeciwtrądzikowo. Przyspiesza gojenie się ran i zmniejsza blizny.

DZIAŁANIE PREPARATU

  • profilaktyka miażdżycy i choroby niedokrwiennej serca
  • pomaga obniżać poziom trójglicerydów
  • chroni układ trawienny
  • pomaga w utrzymaniu właściwego ciśnienia tętniczego
  • reguluje pracę systemu odpornościowego oraz gospodarkę tłuszczową
  • pomaga zmniejszać ryzyko rozwoju chorób serca i układu krążenia
    oraz zaburzeń na tle zapalnym i immunologicznym
  • poprawia ukrwienie mózgu, wpływa na lepsze samopoczucie
  • zmniejsza ryzyko alergii i astmy
  • ujędrnia skórę, wygładza zmarszczki, odżywia włosy i paznokcie.

SKŁAD KAPSUŁKI

  • Olej rybi EPA 18% / DHA 12%
  • Oliwa z oliwek (virgin olive oil)
  • Witamina E (DL α Tokoferol)
  • Jednonienasycone Kwasy Tłuszczowe Omega 9 - min. 56,5 %
  • Wielonienasycone Kwasy Tłuszczowe Omega 3,6 - min. 22 % , w tym:
    • Kwasy Omega 3 - min. 34 %
    • Kwas EPA (eikozapentaenowy ) min. 18 %
    • Kwas DHA (kwas dokozaheksaenowy ) min. 12 %
  • Kwasy Tłuszczowe Nasycone max. 15 %
250 mg
250 mg
3 mg
283,34 mg
110,33 mg
85 mg
45 mg
30 mg
37,5 mg
OPAKOWANIE: 60 kapsułek
DAWKOWANIE: od 1 do 3 kapsułek dziennie w czasie lub między posiłkami
PRODUCENT: CAPSUGEL Ploërmel, Francja




OLEKARDIN Omega 3, 6, 9, Witamina E.