Witam!
Przedstawiam Państwu olej z wiesiołka tłoczony na zimno w olejarni z tradycjami. Przed II wojną światową w Południowej Wielkopolsce istniało około 350 olejarni z czego Niemcy zlikwidowali w czasie wojny 341. Jedna z zlikwidowanych olejarni należała do mojego pradziadka Wojtka. Jako jego imiennik, z wykształcenia Technolog Żywności kontynuuję produkcję oleju lnianego oraz postanowiliśmy wzbogacić ofertę o olej z pestek dyni.
Sposób tłoczenia polega na wyciskaniu oleju w temperaturze poniżej 40 stopni Celsjusza, co powoduje zachowanie cennych właściwości składników oleju, które są głównie wrażliwe na temperaturę (tj. nienasycone kwasy tłuszczowe). A to właśnie kwasy tłuszczowe są skarbem dla naszego organizmu.
Olej z wiesiołka zawiera nienasycone, niezbędne dla organizmu kwasy tłuszczowe (tzw. witamina F), kwas linolowy i linolinowy oraz gamma linolinowy (GLA), których organizm nie jest zdolny wytworzyć samodzielnie, dlatego konieczne jest uzupełnianie ich w pożywieniu.
Długotrwałe przyjmowanie oleju wiesiołkowego zwiększa odporność organizmu na reakcje alergiczne. Hamuje rozwój komplikacji cukrzycy, łagodzi nadpobudliwość i spowalnia starzenie się. Wskazany w profilaktyce nowotworowej.
Dieta uzupełniana olejem z wiesiołka wspomaga leczenie takich chorób, jak: - egzema, łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, - trądzik, wyprysk alergiczny, - astma i alergiczny nieżyt nosa, - reumatoidalne zapalenie stawów, - nadciśnienie i choroby krążenia, - zespół napięcia przedmiesiączkowego, - zaburzenia koncentracji i pamięci, - stwardnienie rozsiane.
Termin ważności: 6 miesięcy.
Olej tłoczony z polskich nasion.
W ofercie posiadamy również olej:
- lniany,
- rydzowy,
- z pestek dyni,
- rzepakowy.
W razie pytań proszę o kontakt 692 [zasłonięte] 511 lub pod adresem meilowym woj-[zasłonięte]@wp.pl
Istnieje możliwość łączenia zakupów z kilku aukcji, proszę jednak o wcześniejszy kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Serdecznie polecam olej z pestek dyni, rydzowy, rzepakowy, lniany tłoczny na zimno -ŚWIEŻY- prosto od producenta.
|