Olej z wiesiołka 100ml Zielony Nurt w PROMOCYJNEJ CENIE !!!
Olej z wiesiołka
Sekret niezwykle cennych właściwości oleju z wiesiołka ukryte są w duzej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych: kwasu linolowego- LA oraz kwasu gamma-linolowego – GLA. Organizm ludzki nie wytwarza ich sam, przez co musza być dostarczone z pożywieniem. Aby kwasy te mogły być przez organizm przyswojone, musi przebiegać w sposób odpowiedni metabolizm trawienia tłuszczy. Potrzebny do tego jest enzym delta-6-desaturazy (D-6-D). Na ilość tego enzymu wpawana dieta i tryb życia. Przewaga w jadłospisie „uszkodzonych” tłuszczy, palenia papierosów, nadmierna ekspozycja na filtre UV, infekcje wirusowe, brak ruchu – te i inne czynniki wpływają na zmniejszanie się ilości enzymu D-6-D.
Naukowcy dowiedli jednak, że naprawczą rolę w procesie produkcji D-6D ma kwas gamma-linolenowy, zawarty w oleju z wiesiołka. Stosowanie tego produktu jest gwarancją odpowiedniego poziomu GLA w organizmie. Olej z wiesiołka zawiera ok. 9% GLA i ponad 70 % kwasu CIS-linolowego. Jest to również bogate źródło witaminy F. Kwas GLA ma wpływ na syntezę prostaglandyn, które pełnią istotna rolę: obniżają ciśnienie krwi, zmniejszają ryzyko wystąpienia zakrzepów, reguluja funkcje mózgu.Olej z wiesiołka ma duże znaczenie dla organizmu człowieka. Posiada – dzięki swym metabolitom (prostaglandynie PGE1, pochodnym kwasu arachidowego) wpływ na stabilizację i transport substancji w organizmie.
Oddziaływanie oleju z wiesiołka w różnych jednostkach chorobowych.
Do pierwszej grupy schorzeń na które pozytywnie oddziałowuje olej z wiesiołka zaliczamy:
-
miażdżycę ( działanie prostacykliny – najpotężniejszego endogennego czynnik przeciwmiażdżycowego);
-
choroby krwi;
-
podniesiony poziom cholesterolu - obniżenie jego poziomu jest związane z wysoką zawartością kwasu linolowego, który rozprowadza cholesterol w organizmie;
-
podwyższone ciśnienie krwi ( obniża ciśnienie tylko przy jego zawyżonej wartości);
-
chorobie Raynaud;
-
cukrzycy;
-
atopia (alergiczne zmiany wrodzone);
-
inne choroby skóry (GLA pomaga zachować piękną cerę, zachowuje elastyczność i gładkość skóry);
-
różne stany zapalne organizmu w tym reumatoidalne zapalenie stawów;
-
schorzeń o podłożu autoagresji;
-
syndrom przedmiesiączkowy PMS (łagodzi problemy menstruacyjne i napięcie przedmiesiączkowe, dlatego nazywany jest pigułką kobiecą);
-
bolesność piersi ( mastalgia);
-
przerost gruczołu krokowego u mężczyzn;
-
niewydolność wątroby;
-
uszkodzenia wątroby na skutek alkoholizmu i innych zatruć chemicznych
-
zmniejszenie odporności - podnosi odporność układu immunologicznego.
Olej z wiesiołka pomaga leczyć choroby, które związane są z
uszkodzeniem błon komórkowych w organizmie. Wiąże się to z możliwościami naprawczymi substancji zawartych w oleju z wiesiołka:
-
schizofrenia – w SM i w schizofrenii mówi się, że błony komórkowe komórek nerwowych, w których stwierdza się brak GLA „ przeciekają” i nie są zdolne w prawidłowy sposób przekazywać biochemicznych bodźców układu nerwowego;
- choroby układu immunologicznego;
- zaburzenia zachowań u dzieci ( nadwrażliwość, trudności w adaptacji);
- w terapii leczenia AIDS;
- nowotwory;
- migreny i bóle głowy;
- chroniczne zapalenie spojówek ocznych;
- problemy z cukrzycą - usprawnia działanie insuliny;
- choroba alkoholowa;
-
otyłości - kwas gamma linolowy bardzo skutecznie pobudza brunatną tkankę tłuszczową i zwiększa tempo przemian metabolicznych u dorosłych poprzez przekształcenie jej w prostaglandyny, która jest iskrą rozpoczynającą spalanie tłuszczów w mitochondriach brunatnej tkanki tłuszczowej. W badaniach klinicznych przeprowadzonych w Heidelbergu wykazano, że szczuplejsi dorośli mają we krwi więcej wielonienasyconych kwasów tłuszczowych niż ich grubsi rówieśnicy. Stąd też niektórzy naukowcy uważają, że ludzie otyli mogą w istocie cierpieć na niedobór wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.
Przechowywanie i dawkowanie
Olej z wiesiołka przechowywany w lodówce może stać się mętny, na dnie butelki może pojawić się naturalny osad. Jest to zjawisko naturalne.
- Olej z wiesiołka należy spożywać na zimno, bez podgrzewania i gotowania, 4-6 gramów ( ½ do 1 łyżeczki dziennie).
- Sprzedaż w opakowaniach 100 ml. Najlepiej spożyć w przeciągu miesiąca.
- Kurację stosować przez 3 miesiące następnie przerwać na miesiąc i powtórzyć.
Uwaga: data ważności 27 maj 2014