OLEJ Z PESTEK DYNI tłoczony tradycyjnie
100% OLEJ LNIANY tłoczony tradycyjnie, nieoczyszczony.
100% Olej Z PESTEK DYNI firmy LABORATORIUM BIOOIL tłoczony tradycyjnie, nieoczyszczony jest ciemno zielonobrązowym olejem o intensywnym orzechowym smaku i wspaniałym aromacie. Zawiera naturalnie występujące witaminy, mikroelementy oraz fitosterole, które naturalnie występują w roślinach i posiadają niezwykłe właściwości prozdrowotne.
Zawartość kwasów tłuszczowych:
TŁUSZCZE NASYCONE 23%
w tym:
-
kwas palmitynowy 13%
-
kwas stearynowy 10%
TŁUSZCZE NIENASYCONE 76%
w tym:
- kwas oleinowy (Omega-9) - 20%
- kwas linolowy (Omega-6) 56%
*(kwasy tłuszczowe nasycone i nienasycone występujące w oleju niewielkich ilościach)
OLEJ Z PESTEK DYNI CECHY I WŁAŚCIWOŚCI:
100% Olej z pestek dyni tłoczony tradycyjnie, nieoczyszczony jest ciemno zielonobrązowym olejem o intensywnym orzechowym smaku i wspaniałym aromacie. Jest to olej do którego w trakcie produkcji używane jest ciepło w celu uzyskania tego wspaniałego smaku i aromatu. Posiada wybitne walory smakowe, doskonale współgra z sałatkami, gotowanymi warzywami oraz wieloma innymi potrawami przygotowywanymi na zimno. Z tego względu jest często dodawany do sałatek i surówek sprawia, że z pozoru zwyczajna potrawa staje się niezwykła i niecodzienna.
Olej z pestek dyni zawiera naturalnie występujące witaminy , mikroelementy oraz fitosterole które naturalnie występują w roślinach i mają niezwykłe właściwości. W medycynie ludowej olej z pestek dyni stosuje się w przypadku objawów wczesnego stadium przerostu gruczołu krokowego, miażdżycy, schorzeniach pęcherza i dróg moczowych oraz regulacji przemian hormonalnych i metabolicznych w organizmie.
W kosmetyce olej z pestek dyni nawilża, wygładza zmarszczki, oczyszcza i rozjaśnia skórę. Szczególnie polecany jest do cery dojrzałej, suchej, napiętej i łuszczącej się. Jest efektywny przy niwelowaniu i zmniejszaniu rozstępów, dlatego wiele koncernów kosmetycznych stosuje go jako składnik produktów do masaży i pielęgnacji całego ciała.
Sposób użycia:
- zaleca się regularne dawkowanie oleju - dwa razy dziennie po jednej łyżeczce. Nie należy spożywać oleju w trakcie posiłku ani tuż po - trzeba odczekać przynajmniej pół godziny po posiłku. Warto stosować olej rano i wieczorem - zapewni to jeszcze lepszy efekty.
Przechowywanie:
Kraj Pochodzenia
:
Opakowanie:
- zawiera 250ml oleju z pestek dyni
Skład:
Termin ważności i kraj pochodzenia
Termin ważności i kraj pochodzenia można sprawdzić na stronie terminy ważności, pod pozycją OLEJ Z PESTEK DYNI tłoczony tradycyjnie 250ml