Oli-Oli olej rzepakowy do smażenia
Nie przywiera do powierzchni
Sprawia że żywność w czasie smażenia nie przywiera do powierzchni naczyń. Ułatwia czyszczenie i mycie naczyń. Patelnie i sztućce można wycierać do czysta bez użycia płynu i skrobania. Zawiera czysty olej rzepakowy i lecytynę (naturalny roślinny składnik fasoli sojowej, który zapobiega przyleganiu do powierzchni naczyń).
Doskonały w dietach
Wspaniały smak i możliwość spożywania nawet w najbardziej wymagających dietach. Znakomity w dietach, eliminuje potrzebę użycia oleju, smalcu, tłuszczu, margaryny. Nie zawiera cholesterolu sody ani tłuszczu. Nisko kaloryczny sposób na smażenie. Zawiera o 95% kalorii mniej niż masło, margaryna lub olej na jednostkę.
Ekonomiczny i bezpieczny
Łatwy do użycia na patelni, garnku, grillu i nawet w naczyniach używanych w kuchenkach mikrofalowych. Chroni naczynia teflonowe i zapobiega zadrapaniu ich powierzchni.
Skład
Olej rzepakowy*, lecytyna, woda (dla przeźroczystości), gaz wypychający.
* jest źródłem niewielkiej ilości tłuszczu na jednostkę spożycia.
Sposób uzycia
- Wstrząsnąć przed użyciem, skierować aplikator zgodnie ze strzałką i nacisnąć.
- Przekręcić puszkę o 45 stopni od pionu i rozpylać z odległości 15 – 30 cm od powierzchni.
- Dla lepszego efektu, lekko podgrzać naczynie przed dodaniem produktu przeznaczonego do smażenia.
- Naciskając przez 1/3 sekundy zużywa się około 0.25 g
- Ilość powtórzeń: 557 razy