Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Olej słonecznikowy BIO 750ml. Najwyższa jakość!!!

23-05-2012, 14:01
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 16 zł     
Użytkownik CzerwoneDrzewo
numer aukcji: 2330008922
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 18   
Koniec: 19-05-2012 20:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

Telefon: 601 [zasłonięte] 937
Email: [zasłonięte]@papuamu.pl

Regulamin

1. Proszę dokładnie uzupełnić formularz wysyłki.
2. Proszę o dokonanie wpłaty na wskazany numer konta lub za pośrednictwem systemu płatności PayU. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro i numer wygranej aukcji.
3. W przypadku zamówienia większej ilości, proszę o kontakt mailowy. Koszt wysyłki zostanie obliczony indywidualnie.

Wysyłka

Poczta Polska
List ekonomiczny: 6zł
List priorytetowy: 8zł
Kurier
Przesyłka kurierska: 16zł
Odbiór osobisty
Odbiór osobisty w restauracji ekologicznej Ekobistro Papuamu w Krakowie na ul. Romanowicza 15/róg Lipowej
OLEJ SŁONECZNIKOWY NIERAFINOWANY BIO!!!


Właściwości produktu

Masa netto: 750ml

Termin przydatności: 01.2013

Kraj pochodzenia: Francja

Certyfikat BIO: ECOCERT SAS F32600 L'ISLE JOURDAIN

Olej słonecznikowy BIO Jules Brochenin to olej o jasnożółtej barwie i delikatnym zapachu. Wyróżnia go najwyższa zawartość witaminy E, wspomagająca układ odpornościowy oraz neutralizująca wolne rodniki, przyczyniające się do procesów starzenia się skóry. Olej słonecznikowy zawiera również wielokrotnie nienasycone kwasy tłuszczowe, które korzystnie działają na pracę układu krążenia, wspomagają pracę serca, przeciwdziałają miażdżycy oraz obniżają tzw. zły cholesterol LDL.

Olej słonecznikowy stosowany jest głównie do przyrządzania sałatek, surówek oraz potraw gotowanych. Ze względu na wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, nie nadaje się do długie smażenia czy pieczenia.

Olej słonecznikowy zyskał na popularności szczególnie dzięki odkryciu jego fascynujących właściwości odkażających, leczniczych, przeciwzapalnych oraz profilaktycznych – kluczem jest tu tzw. ssanie oleju…

12% nasyconych kwasów tłuszczowych: 6% kwas palmitinowy, 6% kwas stearynowy
24% jednokrotnie nienasycone kwasy tłuszczowe: 24% kwas olejowy
64% wielokrotnie nienasycone kwasy tłuszczowe: 63% kwas linolowy, 1% kwas linolenowy