Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Olej RZEPAKOWY zimnotłoczony OLVITA

03-02-2014, 20:59
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 14.90 zł     
Użytkownik femme-zone
numer aukcji: 3856772317
Miejscowość Wejherowo
Wyświetleń: 22   
Koniec: 03-02-2014 20:21:05
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


Kontakt
 
e-mail: [zasłonięte]@erudytki.pl
tel. 792[zasłonięte]555
tel.884[zasłonięte]202

 Płatność

57 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 742319
MBANK
FHU SYLABA
 
Odbiór osobisty 
Sklep Femme-zone
ul.Klasztorna 10/12
84-200 Wejherowo
Regulamin zakupów znajduje się w zakładce " O MNIE"
 Wybierając kuriera płacisz raz za przesyłkę !!!
 Wysyłamy pocztą polską i kurierem GLS


 

 

 

 

Olej RZEPAKOWY extra tłoczony na zimno nieoczyszczony

producent OLVITA

pojemność 500 ml

 

Dzięki stosowanej metodzie tłoczenia „na zimno”, pozyskujemy olej w pełni zdrowy o niezmienionym składzie, tzw. „olej dziewiczy”. Tym samym w oleju pozostają wszystkie naturalne składniki, jak: witaminy, lecytyna oraz NNKT ( Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe). Olej jest w 100 % naturalny, nie posiada w składzie dodatkowych antyutleniaczy, konserwantów oraz barwników.

Olej powstaje ze specjalnie wyselekcjonowanych nasion rzepaku pochodzących od okolicznych rolników. Jako firma specjalizująca się w skupie zbóż i rzepaku, kontrolujemy uprawę rzepaku począwszy od zasiewu, aż po jego zbiór. Tak pozyskane nasiona po wytłoczeniu przekładają się na jakość oleju i jego bardzo dobry skład, co potwierdzają liczne badania przeprowadzane przez laboratorium wyższej uczelni.

Intensywnie żółta, złocista barwa oleju rzepakowego oraz jego charakterystyczny smak i wysoka jakość czynią go produktem chętnie kupowanym przez naszych klientów.

Jako że jest olejem raczej uniwersalnym w zastosowaniu, śmiało możemy go stosować do: sałatek, surówek, potraw przyrządzanych na zimno i gorąco, śledzi oraz majonezu. Można stosować go do krótkotrwałego podgrzewania na patelni, jednakże na małym ogniu. Należy jednak pamiętać iż wysoka temperatura powoduje utlenianie się drogocennych NNKT.

Olej rzepakowy za sprawą dużej zawartości kwasu tłuszczowego omega-9 jest nazywany ”oliwką północy”. Jego oddziaływanie zdrowotne jest porównywalne ze stosowaniem w diecie oliwy z oliwek tłoczonej na zimno.

Poza bogactwem NNKT w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno możemy również odnaleźć cenne witaminy : A,E,D,K. Olej rzepakowy zawiera około 30 mg/100g produktu naturalnej witaminy E.

Warto zauważyć iż witamina E jest silnym antyutleniaczem, niezbędnym do „wymiatania” z naszego organizmu wolnych rodników. Ponadto przyśpiesza gojenie się ran oraz poprawia ukrwienie skóry. Należy także podkreślić iż naturalna witamina E jest 2 razy bardziej skuteczna w działaniu od wit. E syntetycznej.

Od wielu lat prowadzone są badania w kierunku prawidłowego odżywiania się i jego wpływu na stan zdrowia człowieka. Liczne doniesienia medyczne informują o korzystnym wpływie NNKT , m.in. wspomagają: obniżenie poziomu „ złego” cholesterolu, zapobieganiu miażdżycy i udarom mózgu, oraz zmniejszają ryzyko zawału serca. Bardzo istotną informacją jest fakt, iż wprowadzenie do diety kwasów omega-3 hamuje rozrost nowotworów.

 

Warto również podkreślić ,iż olej rzepakowy posiada bardzo dobre proporcje pomiędzy występującymi w nim kwasami tłuszczowymi, tj: omega-3, omaga-6 i omega-9.Dlatego też olej rzepakowy określany jest olejem o zrównoważonym składzie kwasów tłuszczowych