Skład Pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno z selekcjonowanych nasion rzepaku stanowi cenne i bogate źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych – NNKT. Olej rzepakowy tłoczony na zimno posiada najbardziej korzystny, z punktu widzenia żywieniowego, stosunek kwasów omega-6 do omega-3, który wynosi 2:1.
Poza właściwościami prozdrowotnymi posiada niezwykłe walory smakowe, jest znakomity jako dodatek do sałatek, surówek, sosów oraz potraw smażonych. Łatwo odsącza się z produktu smażonego, ma wysoka temperaturę dymienia.
Pochodzenie Olej Rzepakowy z Góry Świętego Wawrzyńca, powstaje w rodzinnej tłoczni, produkowany jest z rzepaku wysokiej jakości uprawianego przez producentów oleju. Kraj pochodzenia: Polska
Wartości odżywcze 100 ml
3400 kJ / 827 kcal
91,69 g-
6,69 g
58,23 g
26,77 g
0 g
2:1