Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Olej rzepakowy tłoczony na zimno 5l niefiltrowany

13-06-2015, 1:31
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 48.90 zł      Aktualna cena: 48.90 zł     
Użytkownik theAMO
numer aukcji: 4991906682
Miejscowość głubczyce
Kupiono sztuk: 27    Wyświetleń: 385   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dobre bo zdrowe

https://imagizer.imageshack.us/v2/1000x200q90/538/ddKaRY.png

Witam na moich aukcja na których proponuje Ci produkty naturalne i które, uważam za godne polecenia. 

Do sprzedaży na Allegro podchodzę jak najbardziej poważnie dlatego też staram się, aby jakość obsługi była na jak najwyższym poziomie a oferowane produkty były w dobrej cenie w stosunku do jakości. 

Jeśli w opisie aukcji brakuje istotnych dla Ciebie informacji, zapytaj nas o to jeszcze przed zakupem.

Towar tego wymagający pakujemy w karton i zabezpieczamy ekologicznym wypełnieniem.

Paczki wysyłamy do godziny 17:00 w każdy dzień roboczy.

Paczkę kurierską zazwyczaj otrzymasz w 24h i nie później niż w 48h (wyłączając sobotę, niedzielę i święta).

Kupując na tej aukcji jednocześnie zgadzasz się z >Regulaminem< aukcji.


https://imagizer.imageshack.us/v2/350x652q90/537/MWa6ej.jpghttp://www.instaltex.pl/zdjecia/gwarancja_satysfakcji-404249_200x200.pnghttp://apjubiler.pl/allegro/timex/gwarancja-jakosci.pnghttp://photos05.redcart.pl/templates/images/description/12319/Image/PRODUKT_100_NATURALNY_LOGO.pnghttp://werahurt.pl/img/cms/ebabdeegnl_produkt-polski1.jpghttp://sudawia.pl/wp-content/uploads/stop-GMO.jpg

 

Przedmiotem aukcji jest:

naturalny Olej Głubczycki Rzepakowy 5l

 

+ tłoczony na zimno

+nierafinowany

+nieoczyszczany

+ z rzepaku bezerukowego

+punkt dymienia ok. 230oC

+zawiera witaminy E i A

+zawiera kwasy Omega-3, Omega-6, Omega-9

+z najlepszym dla organizmu 2:1 stosunkiem Omega-6 do Omega-3

+zawiera najmniej nasyconych kwasów tłuszczowych ze wszystkich olejów spożywczych


+olej na bieżąco jest tłoczony co zapewnia jego świeżość, przechowywany jest w ciemnym magazynie dzięki temu zachowuje wysokie walory zdrowotne na dłużej

 

+doceniany przez specjalistów i nagradzany:


http://www.oodr.pl/zdjecia/jtroodr.jpg

Wyróżnienie w konkursie "Tradycyjny Produkt Opolszczyzny 2008" za Naturalny Olej Głubczycki rzepakowy a w 2011 roku wpisany na liste Tradycyjnych Produktów Opolszczyzny

http://www.produktyregionalne.pl/edc_media/List/Item-19/TinyImages/Nkd-logo.png

 

I nagoda w konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" w 2009 roku za Naturalny Olej Głubczycki rzepakowy.

Oznaczony logiem sieci Dziedzictwa Kulinarnego Opolskie w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego

http://img24.imageshack.us/img24/2697/olejgl.jpg

 

 

Olej rzepakowy wspiera rozwój niemowląt a także dobrze wpływa na funkcjonowanie i rozwój mózgu.

Kwasy omega-3 wspierają funkcjonowanie i rozwój mózgu. Ich obecność w naszym pożywieniu jest szczególnie istotna w okresie życia płodowego oraz przez pierwsze 18 miesięcy życia. Niedobory kwasów omega-3, mogą prowadzić do nieodwracalnych zmian w układzie nerwowym.

 

Olej rzepakowy powinien być elementem diety kobiet ciężarnych i małych dzieci.

Zasady żywienia niemowląt opracowane przez Centrum Zdrowia Dziecka oraz Instytut Matki i Dziecka pozwalają na wprowadzenie oleju rzepakowego do żywienia niemowląt już w wieku sześciu miesięcy.

 

Olej rzepakowy pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu,

dzięki optymalnemu stosunkowi kwasów omega-6 do omega-3 (2:1), dużej zawartości kwasów jednonienasyconych i kwasu alfa-linolenowego, z którego powstają kwasy omega-3. Te cechy wyróżniają go spośród wszystkich innych tłuszczy. Olej rzepakowy pomaga zmniejszyć ryzyko miażdżycy, a więc chorób sercowo-naczyniowych i udarów mózgu, które są przyczyną połowy zgonów w Polsce.

 

Olej rzepakowy zmniejsza ryzyko zachorowania na nowotwory

  dzięki optymalnemu stosunkowi kwasów omega-6 do omega-3. Badania pokazują, że dieta stosunkowo uboga w kwasy omega-6 i bogata w kwasy omega-3 pozwala zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka. Optymalny stosunek tych kwasów wynosi 2:1. Wśród olejów roślinnych taką proporcja kwasów omega-6 do omega- 3 ma tylko olej rzepakowy.

 

Olej rzepakowy zmniejsza ryzyko zachorowania na cukrzycę typu II

  dzięki dużej ilości kwasu omega-3, kwasu alfa-linolenowego i kwasów jednonienasyconych oraz bardzo niskiej zawartości kwasów nasyconych.

 

Ile oleju rzepakowego powinno się jeść?
Niespełna dwie łyżki stołowe, dostarcza zalecaną dzienną dawkę kwasu alfa-linolenowego, z którego powstają kwasy omega-3. Zgodnie z informacjami amerykańskiej FDA spożycie dwóch łyżek stołowych oleju rzepakowego dziennie może także zmniejszać ryzyko chorób sercowo-naczyniowych. Warto stosować więc olej rzepakowy do sosów i sałat, pieczenia i do smażenia, zastępując olejem rzepakowym inne tłuszcze.

 

Zawartość witamin w oleju rzepakowym?
Olej rzepakowy zawiera witaminę E, “witaminę młodości”, witaminę K o znanej funkcji w krzepnięciu krwi i metabolizmie kości oraz prowitaminę A, która bierze udział w procesie widzenia.

 


Zobacz także...
Moje aukcje 

O nas:

http://dziurywserze.pl/images/Zobacz_inne_aukcje_allegro.png

 

Płatność:

nr konta: 12 1020 [zasłonięte] 3[zasłonięte]7140002 [zasłonięte] 031792

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRjI-htcWdg3vDU9RoGoW03ifmsAxVoPk34Ts0F0NXj0AgkunIiLQ

 

 

Wysyłka:

https://imagizer.imageshack.us/v2/278x169q90/540/HOZzmZ.png

http://imagizer.imageshack.us/a/img661/7999/loj1yS.gif

https://imagizer.imageshack.us/v2/352x372q90/661/So7Voy.png

 

Kontakt:

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRKj6qIuzlYUd77lRa3ioEOQTK7vB4abQjaFJwXGwGe677LVbCA+48 [zasłonięte] 913 813

 

https://imagizer.imageshack.us/v2/176x176q90/673/U5vAy2.jpg  [zasłonięte]@theamo.pl

 

https://imagizer.imageshack.us/v2/192x192q90/673/qioXwN.jpgpn-pt 8:00-21:00

sb 8:00-16:00