Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Olej rzepakowy tłoczony na zimno 300ml

26-02-2015, 23:31
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.80 zł     
Użytkownik swiatdrozdzy
numer aukcji: 5035792179
Miejscowość Rzeszów
Wyświetleń: 23   
Koniec: 26-02-2015 23:15:39
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

Świat Drożdży S.C.

35-011 Rzeszów
ul. Dojazd Staroniwa 2/31


Tel.:
+48 [zasłonięte] 266 006
+48 [zasłonięte] 371 800


E-mail: [zasłonięte]@swiatdrozdzy.pl

 

mbank

31 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 744174

Wysyłka

Sposób wysyłki:

  1. List priorytetowy 5zł (do każdej kolejnej szt. dopłata 1zł).
  2. List polecony ekonomiczny 4zł (do każdej kolejnej szt. dopłata 1zł).

 

Olej rzepakowy tłoczony na zimno 300ml

Specyfikacja produktu

Cena: 9.80 zł

Opis produktu

skład: olej rzepakowy tłoczony na zimno

pojemność: butelka 0,3l (300ml)

filtrowany


Olej rzepakowy doskonale przeciwdziała chorobom układu krążenia, przede wszystkim miażdżycy, zmniejsza ryzyko wystąpienia choroby mięśnia sercowego. Jak większość olejów tłoczonych na zimno skutecznie obniża poziom cholesterolu w organizmie nasilając wydalanie złego cholesterolu (LDL). Reguluje przemianę materii. Badania wykazały, że łagodzi objawy choroby zapalnej stawów.
Olej rzepakowy zawiera najmniej spośród pozostałych olejów roślinnych nasyconych kwasów tłuszczowych, które są niezdrowe, więc im ich mniej, tym lepiej.
Niezbędne dla ludzkiego organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) to najbardziej cenna grupa kwasów tłuszczowych, ponieważ ich nie wytwarza i muszą być dostarczane z pożywieniem.  Za bardzo ważny czynnik uważa się odpowiedni skład tych kwasów, przede wszystkim stosunek ilościowy kwasu linolowego do linolenowego, przy czym tego drugiego spożywa się za mało. A olej rzepakowy zawiera najwięcej oleju linolenowego...
Olej rzepakowy jest zdrowszy od oliwy z oliwek i coraz częściej uważa się, że jest najzdrowszy spośród wszystkich olejów roślinnych.

Nie zawiera żadnych dodatków (witamin i przeciwutleniaczy) i substancji konserwujących, dlatego jego okres przydatności do spozycia jest dość krótki (10 miesiące od tłoczenia).

Produkt posiada certyfikat ekologiczny.

Termin przydatnosci do spożycia: 10 miesiące od daty tłoczenia
 


© PanelReklamowy