TŁOCZONY NA ZIMNO,
NATURALNY
NAJZDROWSZY
NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI:
OLEJ RZEPAKOWY
250ml
Wyprodukowany w Polsce przez: SemCo SGNiP Krystyna Just z Wielkopolski
SemCo to polska firma z Wielkopolski posiadająca specjalistyczne laboratorium i produkuje oleje z certyfikatem ekologicznym. SemCo jest członkiem Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, zasiada we władzach Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego w Wielkopolsce oraz Slow Food Polska.
Olej rzepakowy ze starannie dobranych polskich nasion rzepaku bezerukowego, odmiany podwójnie uszlachetnionej, wytwarzamy według metody na zimno, czysty, nierafinowany o charakterystycznym zapachu i smaku.
Kwasy nienasycone to 90% zawartości tłuszczu i one decydują o dobroczynnym działaniu tego oleju na rzecz organizmu.
Termin przydatności do spożycia: sierpień 2014
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, w temp. +2 - +20°C, a po otwarciu butelki w lodówce.
Ze względu na obecność naturalnych antyoksydantów można go długo przechowywać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml:
Energia: 3700kJ (900 kcal)
Białko: 0g.
Węglowodany: 0g.
Cholesterol: 0mg.
Błonnik: 0g.
Sód: 0g.
Tłuszcz ogółem: 98g.
Kwasy nasycone: 7g.
Kwasy jednonienasycone: 62g.
Kwasy wielonienasycone: 29g.
Zawartość ca 60% kwasu jednonienasyconego oleinowego decyduje o jego stabilności i przydatności do smażenia.
Olej Rzepakowy z podwójnie uszlachetnionej odmiany rzepaku, pozyskiwany według starej metody na zimno- idealny olej jadalny o unikalnych właściwościach zdrowotnych, obniżający poziom cholesterolu we krwi. .
Olej ten posiada doskonały stosunek kwasów omega-6 do omega-3: 2:1.
.
Olej rzepakowy jest wyśmienity do surówek, sałatek, majonezów, sosów Winegret i dresingów, zup, mięs, ryb, pieczywa, ziemniaków, kasz itp.
Jedna łyżka zabezpiecza dziennie zapotrzebowanie organizmu w NNKT.
Zastosowanie: stosuje się go na zimno i do smażenia, do pieczywa, kasz, ziemniaków,serów, ryb, mięs, wszelkich sałatek sałatek i surówek warzywnych, do majonezów, dresingów i sosów Winegret.
Olej rzepakowy jest wyśmienity do surówek, sałatek, majonezów, sosów Winegret i dresingów, zup, mięs, ryb, pieczywa, ziemniaków, kasz itp.
Jedna łyżka zabezpiecza dziennie zapotrzebowanie organizmu w NNKT.
Oferujemy olej rzepakowy z podwójnie uszlachetnionej odmiany rzepaku, pozyskiwany według starej metody na zimno- idealny olej jadalny o unikalnych właściwościach zdrowotnych, obniżający poziom cholesterolu we krwi.
Zawartość ca 60% kwasu jednonienasyconego oleinowego decyduje o jego stabilności i przydatności do smażenia. Olej ten posiada doskonały stosunek kwasów omega-6 do omega-3: 2:1.
Więcej zdjęć produktu:
W sprzedaży posiadamy pojemności netto: 250 ml i 750 ml.