OLEJ RZEPAKOWY EKO 500ML
Opis:Oleum Rapae Najwyższej jakości oleju z nasion rzepaku uzyskanego bezpośrednio z pierwszego tłoczenia, wyłącznie za pomocą procesu mechanicznego. Wyprodukowano z najwyższej jakości nasion rzepaku pochodzących z gospodarstwa ekologicznego. Uprawiany beż użycia środków chemicznych. W rolnictwie ekologicznym używanie nawozów chemicznych, pestycydów syntetycznych jest całkowicie zabronione. Produkt ten został wyprodukowany przez naszych specjalistów z firmy Złoto Polskie z zachowaniem wszystkich zasad uprawy i produkcji ekologicznej. ZIMNOTŁOCZONY NIEOCZYSZCZONY BIOLOGICZNIE AKTYWNY Certyfikat Pl-EKO-07-11908, Rolnictwo polskie
Jak stosować:Jako produkt spożywczy, olej rzepakowy można używać w dowolnej ilości do różnych potraw: kasz, ziemniaków, past serowych, past kanapkowych, sałatek, sałat, surówek sosów, dresingów, majonezów domowych i innych potraw. Profilaktycznie na zimno w celu uzupełnienia biologicznie aktywnych kwasów tłuszczowych omega-3-6-9 , 1-4 łyżek dziennie do różnych potraw. Nadaje się również do duszenia potraw.
Przechowywanie:TRWAŁOŚĆ OLEJU RZEPAKOWEGO: 6 MIESIĘCY Olej nie jest filtrowany. Ewentualna zawiesina lub osad na dnie butelki jest naturalny i świadczy o aktywności biologicznej produktu.
Olej jest zawsze świeży gdyż tłoczony jest pod zamówienie.
Opakowanie:500ml
Producent: Złoto polskie
Uwaga: Produkt, nowy z aktualnym terminem ważności, odpowiednio przechowywany.