Kontakt
Telefon: 601 [zasłonięte] 937
Email: [zasłonięte]@papuamu.pl
Regulamin
1. Proszę dokładnie uzupełnić formularz wysyłki.
2. Proszę o dokonanie wpłaty na wskazany numer konta lub za pośrednictwem systemu płatności PayU. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro i numer wygranej aukcji.
3. W przypadku zamówienia większej ilości, proszę o kontakt mailowy. Koszt wysyłki zostanie obliczony indywidualnie.
Wysyłka
Poczta Polska
List ekonomiczny: 6zł
List priorytetowy: 8zł
Kurier
Przesyłka kurierska: 16zł
Odbiór osobisty
Odbiór osobisty w restauracji ekologicznej Ekobistro Papuamu w Krakowie na ul. Romanowicza 15/róg Lipowej
OLEJ RZEPAKOWY NIERAFINOWANY BIO!!!
Właściwości produktu
Masa netto: 750ml
Termin przydatności: 01.2013
Kraj pochodzenia: Francja
Certyfikat BIO: ECOCERT SAS F32600 L'ISLE JOURDAIN
Olej rzepakowy BIO nierafinowany Jules Brochenin jest olejem wyjątkowym, przez wielu uważanym za najzdrowszy ze wszystkich olejów. Charakteryzuje się zółtym kolorem oraz delikatnym zapachem. Ze względu na mniejszą podatność na światło i temperaturę, dłużej zachowuje swoją świeżość. Obecnie olej rzepakowy uzyskiwany jest z odmian nasion podwójnie ulepszonych, które nie zawierają szkodliwego dla zdrowia kwasu erukowego. Olej rzepakowy może się poszczycić najmniejszą zawartością szkodliwych dla zdrowia nasyconych kwasów tłuszczowych. Posiada ich dwukrotnie mniej niż oliwa z oliwek
Spożywanie oleju rzepakowego, za sprawą zawartego w nim kwasu oleinowego wpływa korzystnie na poziom cholesterolu we krwi oraz zapobiega powstawaniu chorób układu krążenia. Olej ten umożliwia również prawidłowe wchłanianie witamin zawartych w warzywach czy rybach.
W oleju rzepakowym znajdziemy również spore ilości oraz doskonałe proporcje zbawiennych dla zdrowia kwasów linolowych (omega-6) oraz kwasów linolenowych (omega-3). Zawartość kwasów linolowych w oleju rzepakowym jest znacznie wyższa niż w samej oliwie z oliwek.
W kuchni olej ten znajdzie szerokie zastosowanie, doskonale nadaje się do smażenia (również w głębokim tłuszczu ), pieczenia, duszenia, wyrobu majonezu czy przyrządzania sałatek i surówek.
13% nasyconych kwasów tłuszczowych: 18% kwas palmitinowy, 2% kwas stearynowy
56% jednokrotnie nienasycone kwasy tłuszczowe: 56% kwas oleinowy
31% wielokrotnie nienasycone kwasy tłuszczowe: 19% kwas linolowy, 9% kwas linolenowy