Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Olej rzepakowo-lniany Golden Drop Omega 3-6

23-05-2012, 14:22
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 52 zł      Najwyzsza cena licytacji: 52 zł     
Użytkownik jolli
numer aukcji: 2340225621
Miejscowość Legnica
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 36   
Koniec: 18-05-2012 16:35:23
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



OLEJ RZEPAKOWO-LNIANY O NIEPOWTARZALNYM AROMACIE MASŁA
Głównym składnikiem oleju Golden Drop jest olej rzepakowy, który został wzbogacony dodatkiem oleju lnianego. Nasiona są starannie tłoczone podczas długotrwałego procesu tak, by dostarczyć Państwu niepowtarzalny oraz wyjątkowy produkt, który powstał z odmiany rzepaku podwójnie ulepszonej tzw. „00”

Przy hodowaniu tych odmian nie korzystano z obcego DNA, więc nie ma tutaj mowy
o genetycznej modyfikacji ( GMO ).

Olej Golden Drop jest idealnym substytutem masła, zachowując jego doskonały aromat oraz smak, będąc przy tym zdrowszym i oszczędniejszym w zużyciu (ograniczamy do 50% ilość szkodliwych tłuszczy).

Nasz produkt to wysokiej jakości olej nadający się do smażenia, pieczenia w wysokich temperaturach (temp. dymienia 220°C ), sporządzania sosów, wypieku ciast, wyrobu lodów oraz jako wspaniały dodatek do jarzyn. Dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego oraz linolenowego olej Golden Drop sprawdza się idealnie przy przyrządzaniu dań kuchni zimnej, czyli np. jako olej sałatkowy.

Oprócz niewątpliwych walorów smakowych, warte podkreślenia są przede wszystkim walory zdrowotne tego „maślanego oleju”.

Ten niezwykły olej nie zawiera alergenów, uzyskał pieczęć ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation) i może być polecany jako produkt doskonały dla alergików.

Ponadto olej Golden Drop nie zawiera:

  • Konserwantów

  • Cholesterolu

  • Glutenu

  • Składników mleka

Olej Golden Drop z łatwością ocieka z produktów, które zostały usmażone, czyniąc je tym samym mniej tłustymi. Dzięki swoim właściwościom pomaga zabezpieczyć zawartą
w pożywieniu witaminę C oraz witaminy z grupy B przed szkodliwym działaniem światła
i powietrza. Przyswojenie oraz wchłonięcie przez nasz organizm witami A, K, D oraz Beta- Karotenu wymaga towarzystwa tłuszczów. Stosując olej Golden Drop,usprawniamy wchłanianie witamin przez nasz organizm.

Aspekt zdrowotny

Czyli dlaczego warto używać oleju Golden Drop.

Najnowocześniejszy sposób produkcji oleju Golden Drop pozwolił wyeliminować
z nasion rzepaku niepożądany kwas erukowy. Skład kwasów tłuszczowych został tak zmieniony, by sprostać najwyższym wymaganiom żywieniowym. Olej Golden Drop zawiera w swoim składzie unikalne kwasy, które w organizmie ludzkim odpowiadają za obniżenie szkodliwej frakcji cholesterolu we krwi (LDL) i podwyższenie obecności cennej formy
tj. cholesterolu (HDL).

Olej Golden Drop zawiera kwasy linolowe i linolenowe, stanowiące prekursory witaminy F, która chroni nasze organizmy przed udarami , zawałami, przyśpiesza spalanie tłuszczów oraz gojenie ran, a także zwiększa płodność i przyczynia się do obniżenia masy ciała. Bardzo często wykorzystywana jest w leczeniu zapalenia żył, chorobach infekcyjnych żołądka, jelit , gardła, uszu oraz oczu.

Coraz częściej uważa się, że olej rzepakowy jest najzdrowszy spośród wszystkich olei roślinnych, zdrowszy nawet od oliwy z oliwek. Nasycone kwasy tłuszczowe są niezdrowe
a nasz produkt ma ich najmniej.

Olej Golden Drop w 93% składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz jedynie
z 7 % nasyconych kwasów tłuszczowych, których oliwa z oliwek oraz olej słonecznikowy posiadają dwukrotnie więcej. Jest to kolejny, bardzo ważny powód, by wybrać olej Golden Drop.

Według dotychczasowych danych ryzyko chorób niedokrwiennych serca oraz wysokiego ciśnienia krwi może zostać obniżone przez taką właśnie modyfikację kwasów tłuszczowych.

Już w 100 gramach oleju Golden Drop realizujemy ok. 300 % zalecanej dawki dobowej na witaminę E ( witaminę młodości) , która jest doskonałym obrońcą przed starością, a której
w codziennej diecie mamy za mało. Jest ona niezwykle ważna, ponieważ zapobiega formowaniu się niebezpiecznych cząstek, tzw. wolnych rodników.

Witamina E odpowiedzialna jest za:

- spowolnienie procesów starzenia się komórek krwi oraz mózgu
( choroba Parkinsona i Alzheimera)

- poprawienie oddychania komórek naszego organizmu, przez co umożliwia mięśniom lepszą pracę i większą wydolność

- rozkurczanie naczyń krwionośnych i zmniejszanie krzepliwości krwi, co zmniejsza znacznie zdolność osadzania się cholesterolu na ściankach tętnic oraz ryzyko zakrzepów
i zawałów.

- łagodzenie objawów zwyrodnienia stawów, reumatyzmu, stanów zapalnych stawów na tle autoimmunologicznym

- poprawę płodności oraz potencji seksualnej

- powstrzymywanie rozwoju nowotworów poprzez hamowanie działania związków rakotwórczych.

Wpływ kwasów omega-3 i omega-6

Kluczowym aspektem oleju Golden Drop jest wysoka zawartość nienasyconych kwasów omega-3 i omega-6 oraz odpowiednia pomiędzy nimi proporcja. Ich zadaniem jest regulacja wielu procesów zachodzących w organizmie o przeciwnych właściwościach.

Kwasy omega-3 i omega-6 zasługują na szczególne zainteresowanie, gdyż organizm ludzki nie jest w stanie samodzielnie ich wytworzyć. Dostarczane są one do organizmu wyłącznie poprzez spożywaną żywność. Dlatego tak ważne dla naszego zdrowia jest to, aby zachować właściwą równowagę pomiędzy kwasami.
Zbyt duża ilość kwasów omega-6 w stosunku do omega-3 może prowadzić do gromadzenia komórek tłuszczowych, krzepnięcia krwi czy rozwoju stanów zapalnych. Należy zwrócić uwagę na to, by dostarczać organizmowi poza omega-6 również odpowiednią ilość kwasów omega-3, które działają zupełnie odwrotnie tzn. zapobiegają zapaleniom oraz ograniczają odkładanie tłuszczu w organizmie.

Dla porównania, oliwa z oliwek posiada ok. dziesięciokrotnie mniej kwasu omega-3 niż olej Golden Drop.

W ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat równowaga pomiędzy tymi kwasami została drastycznie zachwiana. Ilość spożywanych kwasów omega-6 wielokrotnie przewyższa omega-3.

Z międzynarodowych badań wynika, iż stosunek kwasów omega-6 do omega- 3
u współczesnego człowieka wynosi aż 30:1. Wynik idealny to 1:1 .

Jak działają kwasy omega-3?

Po pierwsze, posiadają zdolność wiązania i rozpuszczania kwasów nasyconych, dzięki czemu usprawniają oczyszczanie organizmu ze złogów.

Po drugie, kwasy omega-3 wbudowane w komórki organizmu w swoim działaniu przypominają warstwy teflonu, w których cząsteczki różnych substancji swobodnie prześlizgują się, nie przyklejając się niepotrzebnie do komórek. To w znaczym stopniu usprawnia przemianę materii.

Kwasy omega-3 są bardzo ważne w diecie osób najmłodszych, dorosłych oraz starszych. Każdy ludzki organizm potrzebuje ich do sprawnego oraz zdrowego funkcjonowania.

Odpowiedzialne są za :

- hamowanie agregacji (zlepianie się płytek krwi) i adhezji (przyleganie płytek krwi do ściany naczynia);

- pozytywne oddziaływanie na wątrobę (odtłuszczanie jej);

- wspomaganie procesów trawiennych (stymuluje lepszą przemianę materii);

- skuteczne przeciwdziałanie miażdżycy, zawałów serca i chorobie nadciśnieniowej (choroby te są przyczyną około połowy zgonów w Polsce);

- redukcję tkanki tłuszczowej oraz hamowanie powstawania nowej;

- zapobieganie i wspomaganie leczenia nadpobudliwości dziecięcej (zespół ADHD);

- łagodzenie objawów menopauzy;

- wspomaganie przy leczeniu depresji, schorzeń mózgu oraz układu nerwowego.

Światowa Organizacja Zdrowia potwierdziła w swoich badaniach, iż stosując produkty bogate w kwasy omega-3 możemy zmniejszyć ryzyko powstania cukrzycy typu II.

Składniki zawarte w oferowanym przez nas oleju zwiększają również wrażliwość mięśni na insulinę.

Kobiety w ciąży a kwasy omega-3

Lekarze są zgodni , iż olej rzepakowy jest niezbędnym składnikiem w diecie, która wspomaga prawidłowy przebieg ciąży.

Zapotrzebowanie na kwasy omega-3 gwałtownie wzrasta w związku z rozwijającym się płodem. Odpowiednie proporcje pomiędzy omawianymi kwasami zabezpieczają kobiety przed przedwczesnym porodem. Mają także ogromny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie oraz rozwój mózgu, który trwa od trzeciego trymestru ciąży do 18 miesiąca po urodzeniu.

Badania pokazują, iż im wyższe jest stężenie kwasów omega-3, tym ciężar urodzonych dzieci jest większy.

Olej Golden Drop jako obrońca przed starością

Obecne w oleju Golden Drop polifenole posiadają silne właściwości przeciwutleniające. Mogą one oddziaływać na wiele różnych sposobów. Zachodzą w bezpośrednią reakcję
z wolnymi rodnikami albo je całkowicie neutralizują. Ponadto mogą one wzmagać działanie innych antyoksydantów. Wszystkie te cechy pomagają jednocześnie opóźniać procesy starzenia.

Zawarty w oleju Golden Drop beta-karoten wpływa na koloryt skóry, a jako prekursor witaminy A, przyspiesza odnowę tkanek i pozwala utrzymać prawidłowy stan skóry.

Witamin E nazywana potocznie „witaminą młodości” odpowiedzialna jest bezpośrednio za tworzenie kolagenu, który utrzymuje odpowiednią wilgotność skóry i elastyny, nadającej skórze odpowiednią sprężystość i elastyczność. Ponadto wpływa na neutralizację wolnych rodników, które przyśpieszają procesy starzenia.

Równie ważne dla urody są niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT, w dużej ilości obecne w oleju Golden Drop. Kwasy te pomagają normalizować międzykomórkowe warstwy lipidowe, jak również poprawiają funkcjonowanie bariery ochronnej naskórka, przeciwdziałając tym samym utracie wody



FHU Emmanuel Jolanta Czajkowska
ul.Gen.Sosnkowskiego 17/2
59-220 Legnica
NIP: 691[zasłonięte]001-93