Olej rybny jest doskonałym komponentem do natłuszczania paszy. Poprawia jej wartość energetyczną i smakowitość. Pasze są mniej pylące i chętniej zjadaen przez zwierzęta. Dzięki natłuszczaniu uzyskuje się lepsze przyrosty i niższe zużycie mieszanki. Istotna zaleta oleju rybnego wynika z wysokiej zawartośći kwasów tłuszczowych, a w szczególności wielonienasyconych, długołańcuchowych z rodziny omega. Olej rybny jest dobrym źródłem witamin lipofilnych, głównie witaminy A, D oraz E.
Trwałość 6 miesięcy od daty produkcji.
Opakowanie Paletopojemnik 1000 litrów.
Cena z VAT za 1000l.
|
|
PARAMETRY/CHARAKTERYSTYKA
1.Liczba kwasowa: 20 Mg KOH/g
2.Liczba nadtlenkowa: max. 10 meq/kg
3.Liczba jodowa: +/- 50-65g/100g tł.
4. Zapach i smak: Naturalny bez ciał obcych
5.Konsystencja: płynno-oleista
6.Zawartość tłuszczu: 99%
7.Zawartość wody: max 0,5%
8. Przeciwutleniacz: TAK
9. Kwasy tłuszczowe wielonasycone: 42%
|
|
Większe przyrosty zwierząt,
Niższe zużycie mieszanki,
Lepsza konsystencja paszy,
Pasza mniej pyląca,
Pasza chętniej zjadana przez zwierzęta,
Poprawia wartość energetyczną i smakowitość paszy.
|
|
Trzoda |
|
Tucz Starter
|
1,5-2 % do tony |
Tucz Grower |
1-1,5 % do tony |
Tucz Finiszer |
0,5-1 % do tony |
Locha karmiąca |
2-2,5 % do tony |
|
DRÓB: |
|
Brojler Starter:
|
2,5-3 % do tony
|
Brojler Grower: |
4-5 % do tony
|
Brojler Finiszer: |
0,5 - 1 % % do tony |
Indyk Starter: |
3-3,5 % do tony |
Indyk Grower: |
3,5-4% do tony |
Indyk Finiszer: |
0,5 - 1% do tony |
|
|
|