Organiczny olej z migdałów przygotowywany jest tak, aby wszystkie cenne składniki migdałów zostały w nim zachowane, dlatego też najpierw praży się orzechy, a potem wyciska uwalniając niepowtarzalny smak i aromat.
Olej idealnie nadaje się do pieczenia, a także do przygotowania deserów i kremów. Często wystarczą tylko dwie krople oleju aby nadać niesamowity zapach i smak.
Zastosowanie:
- W przemyśle kosmetycznym używany do produkcji perfum, mydeł i kremów, oraz w farmaceutyce. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości, jest dobrze wchłaniany. Polecany szczególnie do pielęgnacji skóry dziecka (jest bardzo łagodny, nie drażni, uspokaja).
- Może być bezpośrednio spożywany w niedużych ilościach (ok. 1 łyżki), gdyż ma właściwości przeczyszczające. Z tego powodu może być uważany za środek medycyny naturalnej.
- W przemyśle spożywczym stosowany jako dodatek do żywności, m.in. do aromatyzowania ciast i produkcji marcepanów. Obecne w nim nuty prażonych migdałów znakomicie pasują do wszelkich potraw, zarówno słodkich, jak i słonych. Polecany jest do przyrządzania ryb, mięsa kaczki i kurczaka, oraz rozmaitych delikatnych sałatek.
Skład: olej z prażonych migdałów*.
*produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem kontroli FR-BIO-01