Olej lniany z kapsaicyną Kapsalen 500ml
Niezwykłe połączenie oleju lnianego z kapsaicyną, substancją odpowiedzialną z czerwoną barwę i ostrość papryczek chili.
Kapsalen powstał w wyniku maceracji bardzo ostrej papryki z olejem lnianym o najwyższych parametrach jakościowych.
KAPSAICYNA nadaje olejowi lnianemu bardzo ostry smak i intensywnie czerwony kolor.
Wysokolinolenowy - zawiera do 60% kwasów tłuszczowych z grupy omega 3, Tłoczony z najlepszych nasion odmiany Szafir.
Kapsaicyna wykorzystywana jest w wielu dietach oraz przez sportowców.
Ostra papryka chilli staje się coraz bardziej atrakcyjna dla konsumenta. Na nasionkach ostrych papryczek znajduje się substancja zwaną kapsaicyną, która jest odpowiedzialnaza za ostry smak papryki.. Coraz częściej pojawiają się artykuły dotyczące zastosowania popryczek chilli w żywiniu człowieka. Okazuje się, że papryka chili ma asadnicze znaczenie w żywieniu i profilaktyce zdrowotnej i powinna byc obecna w codziennym jadłospisie. Znane już są diety, które w swym składzie zawierają przyprawy, ze szczególnym uwzględnieniem papryki chilii.