OLEJ LNIANY BUDWIGOWY LENVITOL
- płyn 1000ml
+ KSIĄŻECZKA Z DAWKOWANIEM I ZASTOSOWANIEM
Skład produktu:
olej lniany tłoczony na zimno wysokolinolenowy, nieoczyszczony - 100%. 2 łyżki stołowe (30 ml - 27,6 g) 6 łyżek stołowych (90 ml - 82,8 g) Kwasy tł. jednonienasycone (omega-9) 4,4 g 13,2 g Kwasy tł. wielonienasycone (omega-6) 5 g 15 g Kwasy tł. wielonienasycone (omega-3) 15,5 g 46,5 g
Działanie:
Olej lniany powstaje tradycyjną metodą tłoczenia na zimno z nasion lnu charakteryzujących się dużą zawartością Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT) z rodziny omega-3. Stała kontrola nad procesem tłoczenia zapewnia mu najwyższą jakość i aktywność biologiczną zawartych w nim NNKT, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nasza dieta powinna być wzbogacana w NNKT, gdyż organizm ludzki ich nie wytwarza. Kwasy te wpływają korzystnie na poziom cholesterolu, ciśnienie krwi i prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego.
Wskazania:
Olej lniany budwigowy polecany jest w celu uzupełnienia kwasów omega-3 w diecie.
Sposób użycia:
Można przyjmować od 2 do 6 łyżek stołowych oleju lnianego dziennie w trakcie posiłków.
Z oleju lnianego można przyrządzać również pastę z chudym białym serem. W tym celu należy zmiksować olej lniany z 12,5 dkg chudego białego sera z dodatkiem chudego kefiru bądź jogurtu. Olej z serem należy miksować do momentu otrzymania pasty o konsystencji majonezu. Pastę można podawać na słodko lub słono z dodatkiem warzyw, ziół lub owoców.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
UWAGA! Olej lniany powinien być stosowany wyłącznie na zimno. Nie należy na nim smażyć, gdyż powoduje to utratę wartości odżywczych.
Przechowywać w temperaturze 4-10°C, w szczelnie zamkniętej butelce, z dala od źródeł światła.
W PRZYPADKU ZAMÓWIEŃ OLEJU CZAS REALIZACJI WYDŁUŻA SIĘ OD 3-5 DNI,
Oleje lniane mają krótki termin przydatności do spożycia, tj. 3 miesiące. Zamawiamy go więc dopiero wtedy gdy klient zakupi produkt, aby jak najświeższy trafił do jego domu.
Produkty innych producentów |
|
|
|
|
|
|
|
|