Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OLEJ KOKOSOWY TŁOCZONY NA ZIMNO BIO1000ML DR.GOERG

24-06-2014, 10:51
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 98 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 98 zł     
Użytkownik mgolawski
numer aukcji: 4273275103
Miejscowość Warszawa
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 29   
Koniec: 24-06-2014 10:35:44
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Olej kokosowy tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki.
Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne w naszej diecie jak warzywa i owoce.
Olej kokosowy pomoże Państwu nie tylko zrzucić zbędne kilogramy, ale rozwiąże dużo problemów zdrowotnych.
Swe niezwykłe właściwości zawdzięcza on specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk.
W temperaturze do 25 stopni Celsjusza olej przybiera postać stałą o kolorze białym, stąd nazywany czasem masłem kokosowym. W ciepłym otoczeniu olej robi się płynny, przeźroczysty lub delikatnie żółty.
Ze względu na swoją stałą postać olej nadaje sie do smarowania pieczywa, można z powodzeniem zastąpić nim masło w pieczeniu. Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się, nie jełczeje, a dzięki swoim właściwościom smakowym oraz aromacie, nadaje potrawom orientalny charakter.
Praktycznie nie zawiera utleniających się kwasów tłuszczowych, co sprawia że jest bardzo stabilny podczas smażenia w wysokich temperaturach, do tego jest o wiele zdrowszy. Oleje takie jak: sojowy, słonecznikowy lub z orzeszków ziemnych nie powinny być podgrzewane do wysokich temperatur. Olej kokosowy tłoczony na zimno nie zawiera tłuszczy trans.
Bardzo rzadko występuje w sprzedaży jako olej tłoczony na zimno, który pozostawiony jest jako naturalny, z typowym, kokosowym zapachem. Rafinowana wersja jest prawie bezzapachowa.

Działanie wewnętrzne:
-naturalny antybiotyk o szerokim spektrum działania
-więcej energii, lepsze spalanie tłuszczów, mniej uczucia głodu
-lepsze wchłanianie wapnia i magnezu
-usuwa stany zapalne jelit (choroba Crohna, polipy jelit, itd.)
-działa przeciw bakteryjnie przeciw wirusowo, przeciw grzybiczo (candida albicans)
-chroni poszczególne nasze organy (np. wątrobęi trzustkę)
-poprawa pracy serca i mózgu
-wzmacnia układ immunologiczny
-zwalcza przewlekłe stany zapalne w naturalny sposób
-reguluje przemianę materii
-zdrowe oczy
-zdrowe zęby
-piękna i zdrowa skóra

Działanie zewnętrzne:
-do masażu
-balsam do całego ciała
-maseczka do włosów
-naturalny dezodorant
- do celów spożywczych (na chleb, do smażenia i pieczenia)

Nieocenione są też wartości oleju kokosowego w kosmetyce.
Olej posiada właściwości nawilżające, może być stosowany na skórę całego ciała, a także jako maseczka lub serum na włosy.
Wspomaga gojenie się ran, hamuje pojawianie sie plam na skórze, działa łagodząco przy chorobach skóry (egzemy), spowalnia starzenie i opóźnia powstawanie zmarszczek, nawilża i wygładza skórę.
Jako jedyny olej chroni włosy przed utratą protein, dzięki swej specyficznej budowie olej kokosowy jest w stanie wniknąć w strukturę włosa i dokładnie go nawilżyć, dzięki czemu włosy stają sie miękkie, lśniące i mocne.
Stosowanie na skórę głowy wzmacnia cebulki, zapobiegając wypadaniu włosów. Zwiększa ukrwienie skóry i pomaga w walce z łupieżem. Można stosować jako maseczkę na całą długość włosów (a także skórę) przed myciem, lub nałożyć na same końcówki, aby zapobiec ich rozdwajaniu.
Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa kwasów tłuszczowych: Laurin, Capron,Caprin, Capryl, Myristin, Palmitin, Stearin, Linol.
Olej kokosowy zawieraokoło 50% kwasu laurynowego (Laurin), który w podobnych proporcjach znajduje się w mleku matki - ochrona przed infekcjami, wzmacnia system odpornościowy.

Skład:
zawiera nasycone kwasy tłuszczowe (ok. 90%):
ok. 44% kwasu laurynowego
ok. 18% kwasu mirystynowego
ok. 11% kwasu palmitynowego
6% kwasu stearynowego
ok. 7% kwasu oleinowego
ok. 2% kwasu linolowego
12% kwasu alfa-linolenowego

Pochodzenie: Filipiny, Indonezja, Indie
Kategoria: olej nieschnący
Ważność: po otworzeniu do ok. roku
Wytrzymałość na temperatury: odporny na ciepło
Polecamy dla ludzi otyłych: 0 cukru, 0 cholesterolu