Olej kokosowy dr Goerg BIO
1000 ml
Produkt polecany szczególnie osobom dbającym o zdrowe odżywianie. W dzisiejszych czasach dominuje żywność wysokoprzetworzona, bez wartości odżywczych, wypełniona chemią i środkami konserwującymi, niejednokrotnie też zawierająca metale ciężkie wchłaniane już na etapie wzrostu warzyw i owoców. Produkty roślinne często są modyfikowane genetycznie, co również nie jest bez znaczenia dla zdrowia ludzkiego. Wybierając produkty ze znakiem BIO macie Państwo gwarancję najwyższej jakości. Żywność z tym znakiem jest kontrolowana już w momencie uprawy, później podczas procesu produkcji. Jest ona dobrze tolerowana przez osoby mające skłonność do alergii pokarmowych, dostarcza oraganizmowi cenne składniki i wartości odżywcze.
-
100% czystego, tłoczonego na zimno oleju kokosowego
-
z pierwszego tłoczenia – tłoczenie bezpośrednie
-
z miąższu świeżo zbieranych kokosów
-
nie rafinowany
-
bez aromatów
-
nie utwardzany
-
nie wybielany
-
nie zawiera cholesterolu, glutenu, laktozy, BE 0
-
nadaje się dla diet wegetariańskich i surowych
-
0% tłuszczy trans
Olej kokosowy premium bio z miąższu świeżo zebranych kokosów od dra Goerga cechuje się wysoką wartością biologiczną i jest bogaty w niezbędne do życia witaminy i pierwiastki - witamina B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód i cynk. Ponadto olej kokosowy poprawia przyswajanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach i pierwiastków takich jak magnez i wapń.
Olej kokosowy premium bio znajduje doskonałe zastosowanie w kuchni oraz jako środek pielęgnacyjny i prozdrowotny. Zawiera wiele wartościowych składników. Spróbuj wszechstronneg, i skutecznego oleju kokosowego premium bio od dra Goerg i doznaj błogiej świeżości rodem z południowego Atlantyku.
Chcesz otrzymać wysokowartościowy, ekologiczny olej z kokosa w jakości premium, produkowany ze świeżo zbieranych kokosów, bogaty w witaminy, minerały i pierwiastki śladowe, charakteryzujący się wysoką wartością biologiczną? Jeśli tak, to trafiłeś właściwie!
Dzięki filipińskiemu olejowi kokosowemu z pierwszego tłoczenia od dra Goerga, który jest pozyskiwany wyłącznie ze świeżo zbieranego miąższu kokosa, możesz uczynić coś dobrego dla swojego samopoczucia i urody. Zwracaj uwagę jak coraz więcej klientów na prawdziwą jakość premium i wybieraj dla siebie i swoich bliskich tylko najlepsze produkty ze starannie wyselekcjonowanych składników! Sięgnij zatem po prawdziwą świeżość oleju kokosowego i wybierz olej kokosowy premium dra Goerga.
Gwarancja świeżych zbiorów dra Goerga – jak to działa?
1. Orzechy kokosa z upraw ekologicznych są zawsze świeżo zbierane, w dojrzałej formie i przetwarzane w przeciągu następnych 3 dni, np. na olej.
Nasza metoda zbiorów i przetwórstwa kokosów jest bezkonkurencyjnie szybka i ostrożna. Używamy wyłącznie nieuszkodzonych orzechów kokosa, uprawianych przez naszych partnerów handlowych – rolników z Filipin, zajmujących się od pokoleń uprawą kokosa. Uprawy te są kontrolowane ekologicznie (kbA). Najpóźniej 3 dnia po zbiorze nasi pracownicy przetwarzają świeże orzechy kokosa, produkując z niego olej, mus, mleko i mąkę kokosową.
2. Miąższ wydobywany jest ręcznie z zachowaniem pełnej ostrożności i staranności.
W tym etapie pracujemy bardzo ostrożnie, dając sobie dużo czasu, tak by móc zadowolić oczekiwania naszych Klientów co do jakości oleju kokosowego. Zalicza się do tego ostrożny i całkowicie nieszkodliwy dla zdrowia specjalny proces przetwórstwa: rezygnujemy świadomie z maszynowego rozdrabniania kokosa i pracujemy wyłącznie ręcznie. Po zdjęciu skorupy kokosa wyskrobujemy przy pomocy skrobaczki ostrożnie miąższ, aby w pełni zachować jego „dziewiczość”, czyli naturalną czystość i świeżość.
3. Tak pozyskany, w 100% czysty miąższ kokosa przetwarzany jest w przeciągu jednej godziny do formy oleju.
W przeciągu najpóźniej jednej godziny od pozyskania perłowo białego miąższu nasi pracownicy wyciskają w procesie pierwszego tłoczenia, na zimno – czyli w temperaturze poniżej 38°C (jakość surowego kokosa) pierwszej klasy ekologiczny olej kokosowy (względnie tłuszcz kokosowy). Ten natychmiastowy proces dalszego przetwórstwa kokosa, w którym nie używa się absolutnie żadnych substancji pomocniczych, gwarantuje tą ogromną świeżość, czystość i nieszkodliwość naszego oleju kokosowego.
4. Wydobycie cennego oleju kokosowego następuje bez podgrzewania, powoli i pod niskim ciśnieniem przy pomocy specjalnej prasy.
Niskie temperatury tłoczenia (poniżej 38 °C w pierwszym tłoczeniu na zimno) to niezbędna konieczność w metodzie dra Goerga, która pozwala zapewnić wysoką wartość biologiczną oleju kokosowego. Tylko poprzez proces ostrożnego przetwórstwa świeżo zebranych kokosów niezbędne do życia witaminy, pierwiastki i inne składniki zachowują się w oleju kokosowym, który tym samym charakteryzuje się prawdziwą jakością surowego kokosa. Przetwarzanie składowanych orzechów, bądź wiórków kokosa, mających jeden rok, sprawia, że pozyskany z nich olej kokosowy wykazuje ekstremalnie niską wartość biologiczną i nie dorównuje żadną miarą olejowi kokosowemu bio dra Goerga ze świeżo zbieranych kokosów – a różnica jest wyczuwalna już w smaku!
5. Natychmiastowe butelkowanie w kraju pochodzenia – w Filipinach
Butelkowanie wysokowartościowego oleju kokosowego w kraju jego pochodzenia – w Filipinach przeprowadzane bezpośrednio i natychmiastowo po jego pozyskaniu jest dla dra Goerga wymogiem najwyższej jakości tego produktu. Wiodący naukowcy i autorzy tacy jak dr Bruce Fife, Romy Häckelmann, gwiazda kuchni Andreas Vollmert i guru surowej żywności Markus Rothkranz, którzy zajmowali się pozytywnym działaniem oleju kokosowego, potwierdzili tą wyjątkową jakość oleju premium bio dra Goerga.
|