PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST:
NATURALNY OCZYSZCZONY NIERAFINOWANY
OLEJ KOKOSOWY
TARGROCH 900ml
OPIS PRODUKTU:
Kraj Pochodzenia: Indonezja
Data ważności: 3/2017
Olej kokosowy rafinowy, oczyszczony idealnie nadaje się do :
- smażenia - dzięki wysokiej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych idealnie nadaje się do smażenia w wysokich temperaturach. Nie przypala się oraz nie zmienia smaku przyrządzanych na nim potraw.
- pieczenia - jest doskonałym zamiennikiem masła i margaryny w domowych wypiekach.
- gotowania - idealnie nadaje się do przyrządzania orientalnych potraw, wydobywając z nich pełnię smaku i aromatu.
Jest bardzo ceniony ze względu na występującą w nim kombinację kwasów tłuszczowych. Posiada typowy dla kokosa wspaniały smak i aromat oraz zachowuje występujące w nim naturalnie witaminy i minerały. Olej ten jest trwały i stabilny termicznie.
-Ma działanie antybakteryjne i antywirusowe.
-Do smarowania pieczywa
-Do smażenia, gotowania, pieczenia
-Najlepszy naturalny krem (nawilżający , przeciwzmarszczkowy)
- Przywraca włosom: miękkość, gładkość i przepiękny połysk.
WYSOKA ZAWARTOŚĆ NASYCONYCH KWASÓW TŁUSZCZOWYCH!
Olej kokosowy jest zaprzeczeniem stwierdzenia "jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego"
Sprawdza się zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce dzięki swoim właściwościom zdrowotnym i pielęgnacyjnym. Paradoksalnie olej kokosowy jest najlepszym środkiem... na odchudzanie. Pozwala bowiem pozbyć się nadwagi i otyłości (zwłaszcza tej brzusznej), gdyż nie odkłada się w postaci zbędnego tłuszczu, lecz jest wykorzystywany do produkcji energii i spalania kalorii.
ZASTĄPIENIE DZIENNEGO SPOŻYCIA TŁUSZCZÓW OLEJEM KOKOSOWYM MOŻE SPOWODOWAĆ
SPADEK WAGI O OKOŁO 0,5 KG TYGODNIOWO
Olej kokosowy (masło kokosowe, tłuszcz kokosowy) - olej otrzymywany poprzez tłoczenie i rozgrzanie kopry - twardego miąższu orzechów palmy kokosowej (Cocos Nucifera). Spotykany najczęściej jako rafinowany, odkwaszany i wybielany. W postaci płynnej jest lekko żółty. W temperaturze poniżej 25°C przybiera wygląd przypominający ścięty, biały tłuszcz (stąd nazwany także masłem kokosowym).
1) W KUCHNI
Ze względu na swoją stałą postać olej nadaje się do smarowania pieczywa, można także z powodzeniem zastąpić nim masło w pieczeniu. Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się, nie jełczeje, a dzięki swoim właściwościom smakowym oraz aromacie nadaje potrawom orientalny charakter.
Praktycznie nie zawiera utleniających się kwasów tłuszczowych, co sprawia, że jest bardzo stabilny podczas smażenia w wysokich temperaturach, a do tego jest o wiele zdrowszy od niektórych, bardziej popularnych olejów. Nie każdy wie, że oleje takie jak: sojowy, słonecznikowy lub z orzeszków ziemnych nie powinny być podgrzewane do wysokich temperatur.
Olej kokosowy jest też pierwszym tłuszczem, który nie przyczynia się do budowy tkanki tłuszczowej, a wręcz przeciwnie, pobudza przemianę materii i wspomaga ubytek wagi przy nadwadze.
2)W ZDROWIU
Kokosy zawierają też kwas kaprylowy oraz laurynowy. Zawartość tych dwóch związków sprawia, że olej kokosowy pomaga wzmacniać odporność organizmu, wykazując silne właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybicze. Inaczej niż antybiotyki, które zabijają całą florę bakteryjną organizmu - w tym także tą dobroczynną - monolauryn atakuje tylko szkodliwe wirusy i bakterie.
W medycynie naturalnej używany jest więc do leczenia bardzo wielu schorzeń i dolegliwości, takich jak: bóle zębów, trądzik, opryszczka, wypryski, egzema, zapalenia i owrzodzenia skóry, syfilis, łysienie, siniaki, oparzenia, kaszel, przeziębienia, gorączka, osłabienie odporności, choroby układu trawienia, wrzody, kamienie nerkowe, bolesne i nieregularne miesiączki, niedobory witamin, astma, osteoporoza i wiele innych.
Olej kokosowy zawiera także naturalne antyoksydanty, które zwalczają wolne rodniki, spowalniając procesy starzenia się skóry, sprawiając jednocześnie, że staje się ona jędrna i elastyczna. Olej ten stosowany jest również jako lek przy chorobie Crohna (wrzodziejące zapalenie jelita grubego) i przy cukrzycy typu ll.
3)W KOSMETYCE
Nieocenione są też wartości oleju kokosowego w kosmetyce. Olej posiada właściwości nawilżające, może być stosowany na skórę całego ciała, a także jako maseczka lub serum na włosy.
Wspomaga gojenie się ran, hamuje pojawianie się plam na skórze, działa łagodząco przy chorobach skóry (egzemy), spowalnia starzenie i opóźnia powstawanie zmarszczek, nawilża i wygładza skórę.
Jako jedyny olej chroni włosy przed utratą protein, dzięki swej specyficznej budowie olej kokosowy jest w stanie wniknąć w strukturę włosa i dokładnie go nawilżyć, dzięki czemu włosy stają się miękkie, lśniące i mocne.
Stosowanie na skórę głowy wzmacnia cebulki, zapobiegając wypadaniu włosów. Zwiększa ukrwienie skóry i pomaga w walce z łupieżem. Można stosować jako maseczkę na całą długość włosów (a także skórę) przed myciem, lub nałożyć na same końcówki, aby zapobiec ich rozdwajaniu.
W linku poniżej znajdziecie przepis na np. zdrową pastę bez fluoru z wykorzystaniem oleju kokosowego oraz naturalną odżywkę do włosów - bez SLS-ów i alkoholi jak każde drogeryjne.
Przed kliknięciem "KUP TERAZ" zapoznaj się z regulaminem zakupów na stronie o mnie !!!!
Wysyłka jest realizowana w ciągu 24 h od zaksięgowania wpłaty na koncie.
Paczki wysyłamy codziennie w godzinach południowych.
SKLEP OTWARTY :
PON-PT 9-17
TEL: 502-[zasłonięte]-750
MAIL: sklep_[zasłonięte]@factoryclub.pl
ODBIORY OSOBISTE:
PONIATOWSKIEGO 31
05-870 BŁONIE