Olej kokosowy + oliwa z oliwek BIO 325ml Extra Virgin (Filipiny, Indonezja, Sri Lanka) Amanprana NOWOŚĆ !
Olej kokosowy z oliwą z oliwek
Tłuszcz dobry dla twojej figury!
° Zwiększa odporność organizmu na infekcje (bakteryjne, wirusowe, grzybiczne)
° Pomaga zwalczać stress i spowalnia process starzenia
° Zwiększa wchłanianie wapnia
° Chroni błonę śluzowa żołądka i jelit
° Wspomaga rozwój naturalnej flory bakteryjnej
° Polepsza smak potraw
° Zmniejsza uczucie głodu
Smażenie może być zdrowe!
Tylko 6% nasyconych kwasów tłuszczowych
0% tłuszczy trans
0% rafinowany
0% odwaniany
Możesz stosować nasz olej nawet jako dodatek smakowy do chleba. Po jego podgrzaniu twoje potrawy nabiorą łagodnego aromatu. Mieszanina oleju kokosowego i oliwy z oliwek jest idealna do smażenia w woku, na patelni i głębokiego smażenia w specjalnym naczyniu. Zawiera mało nasyconych kwasów tłuszczowych, co sprawia że jest bardzo stabilny podczas gotowania w wysokich temperaturach. Oleje o wysokiej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych (sojowy, słonecznikowy lub z orzeszków ziemnych) nie powinny być podgrzewane do wysokich temperatur (powyżej 170 do 180 °C). Mieszanina oleju kokosowego i oliwy z oliwek nie nadaje się do wielokrotnego smażenia na tym samym oleju, aczkolwiek jest idealna do jednorazowego przygotowania potraw.
SKŁADNIKI
50% bio oleju extra virgin z kokosa i 50% oliwy z oliwek. Bez żadnych dodatków. Produkt firmy Amanprana zwiększa wartość odżywcza twoich posiłków. Odrobina zdrowego tłuszczu polepsza przyswajanie przez organizm witamin A, D, E, K i wielu innych składników odżywczych. Rozsmarowany na chlebie smakuje kokosem. Po jego podgrzaniu twoje potrawy nabiorą łagodnego aromatu. Mieszanka olejów jest nieodpowiednia do wielokrotnego smażenia potraw. Olej jest płynny w temperaturze 15 do 25 °C. Po włożeniu do lodówki może zwiększać swoją objętość. Przed smażeniem zaleca się wstępne podgrzanie opakowania. Możliwość zastosowania jako olejku do masażu. Opakowanie wykonane ze szkła, które jest bardziej przyjazne dla środowiska i lepiej utrzymuje wartości smakowe oleju.
Wartosc energetyczna produktu (na 100g): kalorie: 878. dżule: 3770. 100g tłuszczu. Tłuszcze nasycone: 52.6% z czego SCT c-6.0 capric 0.4%, Triglicerydy 30.2% (c-8.0 capryl 4.6%, c-10.0 caprine 3.1% and c-12.0 laurin 22.5%), LCT 22.0%. Nienasycone proste kwasy tłuszczowe: omega-9: 42.1%. Nienasycone złożone kwasy tłuszczowe: omega-6: 4.9%, omega-3: 0.4%, 0g węglowodanów, 0g cukrów, 0g białka, 0g cholesterolu, 0g błonnika, 0g sodu oraz 0g tłuszczy trans. Cocos+Olive jest hipoalergiczny: nie zawiera glutenu i potencjalnych alergenów (EFSA 2003/89/EC). 5 witamin E 6mg* (54% dziennej normy spożycia), sterole roślinne 75mg*, polifenole 125mg*, skwalen 200mg*, Co-Q10: 0.10mg*, karoten 2100mcg*, chlorofil i lecytyna. Produkt nie poddany standaryzacji; podane wartości mogą się różnić.