Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OLEJ KOKOSOWY nierafiowany tłoczony na zimno

18-05-2014, 20:15
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 47.50 zł     
Użytkownik CzerwonyKuferek
numer aukcji: 4253561768
Miejscowość Warszawa
Zostało sztuk: 15    Wyświetleń: 1   
Koniec: 23-05-2014 20:02:21
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Cena
47,50 zł

OLEJ KOKOSOWY NATURALNY TŁOCZONY NA ZIMNO ZE ŚWIEŻYCH ORZECHÓW KOKOSOWYCH 900 ml opakowanie szklane

Zalety i działanie

Olej kokosowy: pobudza przemianę materii, redukuje tkankę tłuszczową i dostarcza energię, nie obciążą trzustki i nie podnosi poziomu tłuszczu we krwi, co jest nieocenionym plusem dla ludzi chorujących na cukrzycę, zapobiega nadczynności tarczycy i ma właściwości antymikrobowe, normalizuje gospodarkę tłuszczami, wzmacnia wątrobę, wzmacnia system odpornościowy, działa przeciwbakteryjnie i doskonale odżywia skórę na zewnątrz, zapewnia wyższy poziom energii, dobre samopoczucie i redukowanie nadwagi, nadaje potrawom delikatny aromat.

Zalecane spożycie

Jak wynika z bada, osoba dorosła o średniej wadze powinna spożywać dziennie około 40 gramów lub 3-4 łyżki stołowe oleju kokosowego.

Zastosowanie

Idealny do smażenia, pieczenie i smarowania pieczywa. Doskonale wchłania się w potrawy delikatnie aromatyzując je orzechem kokosowym. Wysoka temperatura spalania powoduje komfortowe przygotowanie ciepłych potraw, szczególnie smażonych warzyw, mięs i ryb.

Stosowany w kosmetyce - do pielęgnacji skóry i włosów.

Wartość odżywcza w 100 ml/92g produktu

wartość energetyczna 822/3378kJ

białko 0g

węglowodany 0g

tłuszcze 92g

Przechowywanie

Olej kokosowy przechowujemy w zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej, może być również przechowywany w lodówce. Przechowywany w temperaturze pokojowej, czyli poniżej 25 C, utwardza się i wygląda jak masło o białej, mlecznej barwie.Nie ma to wpływu na jego jakość. Powyżej temperatury 25 C olej będzie mieć postać płynną. Aby upłynnić olej wystarczy pojemnik z olejem skierować pod strumień ciepłej wody lub umieścić w naczyniu z ciepłą wodą.