Olej kokosowy tłoczony na zimno extra virgin 450ml
naturalny zapach!
Olej kokosowy firmy LABORATORIUM BIOOIL jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym.
Dzięki temu posiada typowy dla kokosa wspaniały smak i aromat oraz zachowuje występujące w nim naturalnie witaminy i minerały.
Do temperatury ok. 25ºC zachowuje postać stałą natomiast powyżej tej temperatury przechodzi w postać płynną, co jest jak najbardziej naturalne dla tego oleju. Olej kokosowy w około 90% składa się z tłuszczów nasyconych. W przeciwieństwie do tłuszczów zwierzęcych są to tłuszcze nasycone o średniej długości łańcucha, które przekształcane są przez organizm bezpośrednio w energię a nie odkładane w postaci zapasów tłuszczu lub złogów.
W oleju kokosowym LABORATORIUM BIOOIL występuje m.in. kwas laurynowy, który wspomaga układ immunologiczny, ma działanie antybakteryjne i antywirusowe. Ponadto olej ten zawiera wit.: A, B i C oraz minerały takie jak: potas, fosfor i wapń. Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast. Można na nim smażyć potrawy, które nabiorą wspaniałego smaku i egzotycznego aromatu.
W kosmetyce olej kokosowy może być używany jako krem dla cer suchych, odwodnionych, zmęczonych i dojrzałych. Posiada doskonałe właściwości przeciwzmarszczkowe. Jest wspaniałym ratunkiem dla zniszczonych i wysuszonych zabiegami fryzjerskim włosów.
Tłuszcze nasycone 91% w tym: kwas laurynowy – 48% kwas mirystynowy – 18% kwas palmitynowy – 9% kwas kaprylowy – 7% kwas kaprynowy – 6% kwas stearynowy – 3% Tłuszcze nienasycone 9% w tym: JEDNONIENASYCONE – 7% kwas oleinowy (Omega-9) – 7% WIELONIENASYCONE – 2%.
Polecamy wysyłkę Paczkomatem, Kurierem48 lub Kurierską - olej wysyłany jest w w termosie styropianowym w celu utrzymania niskiej temperatury w transporcie. Tym samym nie wysyłamy produktu w piątki, aby przesyłka dotarła szybko do Klienta.
Przepisy na ciekawe potrawy:
http://www.biooil.com.pl/kategoria/olej-kokosowy
Termin przydatności do spożycia 27.12.2014.
|