INTENSON OLEJ KOKOSOWY
900ml
BEZZAPACHOWY
Olej kokosowy to bogate źródło kwasu laurynowego 49g w 100g. Idealnie nadaje się w kuchni, do smażenia w wysokich temperaturach oraz domowych wypieków. Olej kokosowy stanowi łatwo przyswajalne źródło energii. Jest pozbawiony smaku oraz zapachu kokosa.
Jakie są właściwości oleju kokosowego bezzapachowego
Właściwości oleju kokosowego bezzapachowego są nieocenione, przede wszystkim w przemyśle kosmetycznym. Olej kokosowy posiada właściwości nawilżające, dzięki czemu może być stosowany na skórę całego ciała, a także jako maseczka lub serum na włosy.
Wspomaga gojenie się niewielkich ran, hamuje pojawianie się plam na skórze, działa łagodząco przy problemach skóry (egzemy), nawilża i wygładza skórę, a co najważniejsze spowalnia procesy starzenia się skóry i opóźnia powstawanie zmarszczek,.
Jako jedyny olej, chroni włosy przed utratą protein. Dzięki swoim niepowtarzalnym właściwościom, jest w stanie wniknąć w strukturę włosa i dokładnie go nawilżyć, dzięki czemu włosy stają się miękkie, lśniące i co najważniejsze mocne.
Regularnie stosowany na skórę głowy, wzmacnia cebulki i zapobiega wypadaniu włosów. Zwiększa ukrwienie skóry i skutecznie pomaga w walce z łupieżem. Można stosować go, jako maseczkę na całą długość włosów (a także skórę) przed ich myciem lub nałożyć na same końcówki, aby zapobiec ich rozdwajaniu.
Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa kwasów tłuszczowych: Laurin, Capron,Caprin, Capryl, Myristin, Palmitin, Stearin, Linol.
Stanowi łatwo przyswajalne źródło energii. Zapobiega odkładaniu się tłuszczu, pobudza przemianę materii i wspomaga odchudzanie. Wpływa pozytywnie na trawienie, nie obciążając przy tym wątroby, trzustki ani woreczka żółciowego.
Jak stosować olej kokosowy bezzapachowy
Olej kokosowy bezzapachowy, najlepiej sprawdza się od smażenia (idealny zamiennik oleju czy oliwy z oliwek). Ze względu na brak zapachu oraz smaku kokosa, jest on dużo bardziej uniwersalny od oleju zimnotłoczonego, który swój aromat przenosi na przyrządzane przez nas potrawy. Ponadto, wysoka temperatura przy smażeniu zabija niepowtarzalne wartości oleju zimnotłoczonego, czyniąc go równie wartościowym jak bezzapachowy. Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się i nie jełczeje. Ze względu na swoją stałą postać, olej kokosowy nadaje się także do smarowania pieczywa lub krakersów, może również z powodzeniem zastąpić masło lub margarynę w pieczeniu.
Olej pozbawiony smaku i zapachu kokosa
-
Najlepszy do smażenia w wysokich temperaturach oraz domowych wypieków
-
Wspaniałe właściwości kosmetyczne
-
Łatwo przyswajalne źródło energii
-
Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03
‚
|