OLEJ KOKOSOWY BIO
EXTRA VERGINE
400ml
Olej kokosowy extra vergine – z pierwszego tłoczenia na zimno - BIO produkowany jest wyłącznie ze świeżych i dojrzałych orzechów kokosowych. Olej jest nierafinowany, niebielony, nieodwodniony oraz nieperfumowany. Jest lekkostrawny, bogaty w kwasy tłuszczowe- zawiera aż 50% kwasu laurynowego oraz dużą ilość kwasu kaprylowego. Rozpuszcza się w temperaturze powyżej 25°C i jest stabilny termicznie. Ma łagodny smak dlatego doskonale nadaje się do pieczenia, gotowania oraz smażenia. Nawilża i zmiękcza suchą skórę, stosowany jest do masażu oraz w celu odbudowy suchych i uszkodzonych włosów.
Olej kokosowy poprzez szeroki zakres właściwości prozdrowotnych polecany jest wszystkim, zarówno w celach leczniczych jak i profilaktyce. Może być stosowany zarówno wewnętrznie jak i zewnętrznie.
Poprawia metabolizm i ułatwia utratę wagi ciała, redukuje cellulit oraz zwalcza infekcje i pasożyty. Zapobiega osteoporozie i chorobom nowotworowym, zmniejsza również ryzyko zachorowań na Alzheimera oraz pomaga przy cukrzycy.
Olej kokosowy dzięki zawartości kwasu laurynowego i kaprylowego wzmacnia odporność organizmu człowieka, działa antybakteryjnie, antywirusowo i antygrzybicznie. Polecany do leczenia skaleczeń i uszkodzeń skóry, na świąd i wysypki oraz do usuwania różnych infekcji i podrażnień. Nawilża, odżywia i uelastycznia włosy oraz skórę nadając im zdrowy i naturalny wygląd.
Bogactwo korzyści z użycia oleju kokosowego jest nieocenione dlatego
SERDECZNIE POLECAMY! – zamów już dziś!!!
Zastosowanie: do smażenia, gotowania oraz pieczenia, wykorzystywany leczniczo i kosmetycznie do nawilżenia a także odbudowy zniszczonych włosów oraz skóry.
Skład: 100% olej kokosowy extra vergine BIO na zimno tłoczony.
Zawartość w 100ml: Energia: 3722kJ/889kcal; białko - 0g, węglowodany - 0g, tłuszcz - 100g, błonnik - 0g, sód - 0g, cholesterol - 0mg.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka.
Data ważności: 30-11-2015r.