Kokos niezwykłe właściwości zawdzięcza specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk
ZASTOSOWANIE:
1.Do smarowania pieczywa
2.Do smażenia w wysokich temperaturach(nie pali się, nie jełczeje)
3.Ma działanie nawilżające, więc stosowany jest jako balsam do ciała.
4.Jako maseczka do twarzy
5.Jedna z najlepszych odżywek do włosów (nawilża, wzmacnia, zapobiega wypadaniu włosów, rozdwajaniu końcówek)
6.Nadaje się również jako krem do rąk
7.Przyspiesza gojenie się ran
8.Działa łagodząco przy chorobach skóry (egzema)
9.Opóźnia powstawanie zmarszczek, spowalnia procesy starzenia
10.Nawilża wygładza skórę
11.Stosowany również przeciw Alzheimerowi
12.Chroni przed promieniami UV
13.Skutecznie zwalcza SYNDROM CHRONICZNEGO ZMĘCZENIA
14.Na osteoporozę
15.Zwiększa przyswajalność magnezu i wapnia, wzmacniając kości i zęby
16.Chroni przed chorobami nerek i pęcherza moczowego
17.Przynosi ulgę trzustce i systemowi enzymów uwalniając je od efektów stresu
18.Wspomaga funkcję tarczycy
19.Polepsza wydzielanie insuliny i wykorzystanie glukozy we krwi
20.Redukuje problemy związane ze złym wchłanianiem pokarmu i mukowiscydozą
Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa kwasów tłuszczowych:
Laurin, Capron, Caprin, Capryl, Myristin, Palmitin Sterin, Linol.
Kwas Laurynowy (Laurin) około 50% zawiera olej kokosowy, który w podobnych proporcjach znajduje się w mleku matki-chroni przed infekcjami, wzmacnia system odpornościowy.
Polecamy dla ludzi otyłych; 0 cukru, 0 cholesterolu