Olej kokosowy FAIRTRADE BIO RAW (surowy) 1600ml Extra Virgin (Filipiny, Indonezja, Sri Lanka) Amanprana NOWOŚĆ !
Możesz stosować nasz olej jako dodatek smakowy do chleba. Po jego podgrzaniu twoje potrawy nabiorą łagodnego aromatu. Olej kokosowy jest idealny do smażenia w woku, na patelni i głębokiego smażenia w specjalnym naczyniu. Zawiera mało nasyconych kwasów tłuszczowych, co sprawia że jest bardzo stabilny podczas gotowania w wysokich temperaturach i o wiele zdrowszy. Oleje o wysokiej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych (sojowy, słonecznikowy lub z orzeszków ziemnych) nie powinny być podgrzewane do wysokich temperatur. Olej kokosowy extra virgin firmy Amanprana nie zawiera tłuszczy trans. Oleje zawierające duże ilości nasyconych kwasów tłuszczowych, tłuszczy trans, oraz te które podlegają rafinacji i chemicznej modyfikacji są po części odpowiedzialne za powstawanie chorób sercowo-naczyniowych, nowotworów i cukrzycy. Oleju kokosowego możesz używać do wszystkich zastosowań, także jako kremu do rąk czy warg lub jako olejku do masażu. Podczas gotowania nie podgrzewaj oleju do temperatury większej niż 170 do 180 °C.
Tłuszcz dobry dla twojej figury!]
° Zwiększa odporność organizmu na infekcje (bakteryjne, wirusowe, grzybiczne)
° Pomaga zwalczać stress i spowalnia process starzenia
° Zwiększa wchłanianie wapnia
° Chroni błonę śluzowa żołądka i jelit
° Wspomaga rozwój naturalnej flory bakteryjnej
° Polepsza smak potraw
° Zmniejsza uczucie głodu
Smażenie może być zdrowe!
0% tłuszczy trans
0% rafinowany
0% odwaniany
INGREDIENTS COCOS
Olej kokosowy bio extra virgin. Nierafinowany, nie pozbawiany zapachu, niewybielany i niemodyfikowany chemicznie. Pakowany w szkoło, co zapobiega przenikaniu cząsteczek plastiku do oleju, jak ma to miejsce przy tradycyjnych opakowaniach. Nie zawiera tłuszczy trans ani organizmów modyfikowanych genetycznie. Do przygotowywania potraw używaj wyłącznie olejów pochodzenia naturalnego, jako że to właśnie one zawierają pożyteczne dla zdrowia i zapobiegające wielu chorobom substancje. Produkty firmy Amanprana zwiększają wartość odżywczą każdego posiłku. Nieco zdrowego tłuszczu dodanego do posiłku znacznie polepsza przyswajanie przez organizm witamin A, D, E, oraz K. Lepiej wchłaniane są również inne składniki odżywcze, jak koenzym Q10, kwas lipinowy, karnityna czy karotenoidy zawarte w marchwi, szpinaku, ziarnie zbóż, pomidorach czy paprykach.
Olej kokosowy
Wartość odżywcza (*na 100g produktu). kalorie: 858. dżule: 3568. 100g tłuszczu. Tłuszcze nasycone: 92.1% z czego
Triglycerydy o krótkim łańcuchu (SCT) c-6.0 capric 0.4%, Triglycerydy o średnim łańcuchu (MCT) 60.5% (c-8.0 capryl 9.2%, c-10.0 caprine 6.3% i c-12.0 laurin 45%), Triglycerydy o długim łańcuchu (LCT) 30.8% (c-16 mysterin 10% et al.). Nienasycone proste kwasy tłuszczowe (MUFA) 6.4% (omega-9). Nienasycone złożone kwasy tłuszczowe 1.5% (omega-6: 1.5%, omega-3: 0%, 0g węglowodanów, 0g cukrów, 0g białka, 0g cholesterolu, 0g błonnika, 0g soli oraz 0g tłuszczów trans. Naturalne źródło witamin z grupy E 3mg* (27% zalecanego dziennego spożycia), sterole roślinne, polifenole, Co-Q10 i lecytyna. Olej kokosowy jest hipoalergiczny:
Nie zawiera glutenu i potencjalnych alergenów(EFSA 2003/89/EC). Produkt nie poddany standaryzacji, podane wartości mogą się różnić.