Olej kokosowy BIO 200ml
Najwyższej jakości produkt ekologiczny, charakteryzujący się głębokim zapachem kokosa, tłoczony na zimno.
PRODUKT EKOLOGICZNY Dodatkowym atutem jest jego ekologiczny sposób uprawy, z zachowaniem wszystkich zasad uprawy i produkcji ekologicznej. W rolnictwie ekologicznym używanie nawozów chemicznych i pestycydów syntetycznych jest całkowicie zabronione. Nad przestrzeganiem tych przepisów czuwa jednostka ceryfikująca przeprowadzając drobiazgowe kontrole i rozliczenia produkcji.
Jak stosować ?
Przede wszystkim stosować jako produkt spożywczy. Dzięki swoim właściwościom biochemicznym nadaje się także do pielęgnacji kosmetycznej. Ze względu na swoją stałą postać olej nadaje się do smarowania pieczywa, można z powodzeniem zastąpić nim masło. Sprawdza się do smażenia i pieczenia ciast, nadaje potrawom delikatny kokosowy posmak. Ze względu na dużą zawartość roślinnych tłuszczów nasyconych jest idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się, nie jełczeje, a dzięki właściwościom smakowym nadaje potrawom ciekawy orientalny charakter.
Zalecany w diecie dr Budwig do sporządzania OLEOLUXU - mieszanki oleju kokosowego z olejem lniany wraz z czosnkiem i cebulą. Warzywa należy lekko podsmażyć na oleju kokosowy a następnie odcedzić. Taki macerat oleju kokosowego łączy się z olejem lnianym. Oleolux obok oleju lnianego jest głównym produktem diety dr Budwig.
PL EKO-07