|
OLEJ KOKOSOWY
900 ml
TŁOCZONY NA ZIMNO AURA FOODS
100% naturalny bez dodatków
Posiada certyfikat poświadczający iż Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-07.
Niejednorodna struktura oraz odcień oleju wynikają z jego naturalnego pochodzenia oraz braku dodatkowej obróbki (produkt zgodny z normami BIO) i nie stanowią wady produktu. Olej nie zawiera dodatków zapachowych i nie był poddawany procesowi bielenia.
BIO Olej Kokosowy Tłoczony na Zimno 900ml
Olej kokosowy tłoczony na zimno ze świeżego miąższu orzechów kokosowych pochodzących z upraw ekologicznych. Proces produkcji gwarantuje pełny smak oraz zachowanie składników odżywczych. Olej kokosowy sprawdzi się w każdej kuchni do smażenia, pieczenia i duszenia, a także do smarowania pieczywa oraz jako dodatek do zup, sosów i innych potraw. Olej kokosowy może być stosowany jako balsam nawilżający skórę i włosy.
Olej kokosowy to bogate źródło cennych i niespotykanych substancji, tj, kwasy laurynowy - występuje tylko w orzechu kokosowym i mleku matki, wzmacnia i buduje odporność oraz posiada właściwości bakteriobójcze, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze oraz kwas kaprylowy - jeden z najsilniej działających wśród naturalnie występujących środków przecigrzybiczych. Olej kokosowy zawiera witaminę C i E oraz witaminy z gupry B, a także makro - i mikroelementy, np. żelazo, magnez i jod. Regularne spożywanie oleju kokosowego może pomóc przy niskiej odporności, wysokim poziomie "złego" cholesterolu we krwi, odchudzaniu, trądziku oraz w profilaktyce Candida albicanis.
Skład: 100% olej kokosowy z upraw ekologicznych
Kraj pochodzenia: Sri Lanka.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie przechowywać w lodówce.
Wartość odżywcza
|
w 100 g
|
Wartość energetyczna
|
3700 kj / 900 kcal
|
Białko
|
0,0 g
|
Węglowodany
|
0,0 g
|
Tłuszcz
|
100 g
|
Kwasy tłuszczowe nasycone
|
92 g
|
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone
|
6,5 g
|
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone
|
1,5 g
|
Sód
|
0,0 g
|
• do smażenia w wysokich temperaturach • doskonały kosmetyk do ciała • bogate źródło kwasu laurynowego • idealnie sprawdza się w kuchni • zdrowie dla całej rodziny
Olej kokosowy to źródło kwasu laurynowego. Można go używać zarówno w kuchni do smażenia w wysokich temperaturach oraz domowych wypieków, a także do smarowania pieczywa oraz dodatek do zup, sosów i innych potraw.. Stanowi on łatwo przyswajalne źródło energii. Idealnie nadaje się również do ciała, włosów i masażu. Produkt pozbawiony jest smaku i zapachu. Spróbuj i przekonaj się o dobroczynnym działaniu kokosa.
|
|