SPO350-200 NAJTANIEJ 200 ML
200 ML SZKLANE OPAKOWANIE
100% czysty i naturalny olej kokosowy ,
Olej kokosowy można stosować wewnętrznie, jako lek oraz w kuchni, jako produkt spożywczy, a także do użytku zewnętrznego.Ze względu na swoją stałą postać olej nadaje się do smarowania pieczywa, jest idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się, nie jełczeje, Idealny do pieczenia ciast i robienia deserów. Świetnie się wchłania w potrawy. Nie ma wpływu na smak przyrządzanej potrawy.
Nie zawiera prawie wcale utleniających się kwasów tłuszczowych, co sprawia, że jest bardzo stabilny podczas smażenia w wysokich temperaturach.
Olej kokosowy jest też pierwszym tłuszczem, który nie przyczynia się do budowy tkanki tłuszczowej, a wręcz przeciwnie, pobudza przemianę materii i wspomaga odchudzanie
ZASTĄPIENIE DZIENNEGO SPOŻYCIA TŁUSZCZÓW
OLEJEM KOKOSOWYM MOŻE SPOWODOWAĆ
SPADEK WAGI O OKOŁO 0,5 KG TYGODNIOWO
Skład:
nienasycone kwasy tłuszczowe:
4-10% kwasu oleinowego C18
2% kwasu linolowego C18
0,2% kwasu linolenowego C18
nasycone kwasy tłuszczowe (ok. 80-90%):
50-60% kwasu laurynowego C12
15-20% kwasu mirystynowego C1
5-11% kwasu kaprylowego C8
7-12% kwasu palmitynowego C16
4-9% kwasu kaprynowego C10
1-1,5% kwasu kapronowego C6
1,5-5% kwasu stearynowego C18
Prócz tego zawiera witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk
podstawowe korzyści ze stosowania oleju kokosowego:
- olej kokosowy wzmacnia układ immunologiczny
- to naturalny antybiotyk i ochrona przed infekcjami
- pozwala na lepsze wchłanianie wapnia i magnezu
- usuwa stany zapalne jelit
- działa antybakteryjnie, antywirusowo i antygrzybicznie
- poprawia pracę mózgu (wpływa na koncentrację)
- spowalnia procesy starzenia się skóry
- reguluje przemianę materii
Sposób przechowywania:
Olej należy trzymać w zakręconym pojemniku, w temperaturze pokojowej. Należy chronić od światła słonecznego i wilgoci. Można przechowywać w lodówce. Przechowywany w temperaturze pokojowej, czyli poniżej 25 C, utwardza się i wygląda jak masło o białej, mlecznej barwie. Nie ma to wpływu na jego jakość. Powyżej temperatury 25 C olej będzie mieć postać płynną. Aby upłynnić olej wystarczy pojemnik z olejem skierować pod strumień ciepłej wody lub umieścić w naczyniu z ciepłą wodą.
uwaga!!! ze względu na szklane opakowanie polecamy przesyłkę paczką kurierską. przesyłki listowe nie są rejestrowane, czas dostawy może być dłuższy nawet 6-8 dni
Jeśli jesteś zainteresowany dystrybucją tego oleju w Polsce lub w innym kraju UE zadzwoń a przygotujemy dla ciebie specjalną ofertę i bardzo korzystne warunki handlowe. Zapewniamy materiały reklamowe do sklepów oraz wsparcie logistyczne.
PRODUCENT OLEJU KOKOSOWEGO ECO FARMA POLSKA SP Z O.O. tel. + 48 [zasłonięte] 747 100