Olej cedrowy jest produktem naturalnym, otrzymanym z pestek orzecha cedrowego- tłoczony na zimno. Taka metoda gwarantuje zachowanie wszystkich aktywnych składników biologicznych, witamin i mikroelementów.
Olej cedrowy zawiera dużą ilość aktywnych komponentów biologicznych: retinol (witamina A nie nasycona kwasami tłuszczowymi), tiaminę (witamina B₁) i mikroelementów (magnez, mangan, żelazo, miedź, fosfor, jod).Zawartość witaminy E jest 3 razy większa niż w preparatach z tłuszczu ryb, i 5 razy większa jak w oliwie z oliwek.
Olej cedrowy:
- Podwyższa odporność organizmu na wpływ środowiska.
- Jest aktywnym antyoksydantem.
- Pomocny przy chorobach skóry, łysieniu, łamliwych i kruchych paznokciach
i włosach oraz przy problemach z nadwagą i chorobą naczyń krwionośnych.
- Reguluje funkcje przewodu pokarmowego, normalizuje przemianę materii.
- Nie zawiera cukru. Może być stosowany przez diabetyków.
Stosowanie: od 2,5ml do 10ml przed posiłkiem.
Skład: olej cedrowy nie rafinowany, olej słonecznikowy.
Możliwa niewielka obecność naturalnych osadów.
Wartość odżywcza (w 100 g.): tłuszcze – 99,8 g.
Wartość energetyczna: 898 kcal.
Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temp. od 0°C do 25°C
Przeciwwskazania: Indywidualna nietolerancja na składniki produktu.
Producent: OOO „ Diwiejewo” FR
Pojemność: 100 ml.
|