Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OLEJ ARGANOWY SPOŻYWCZY -ORGINALNY Z MAROKA 100ML

21-03-2012, 13:46
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 26.96 zł     
Użytkownik marokosklep
numer aukcji: 2203642258
Miejscowość Suchy Las
Wyświetleń: 29   
Koniec: 20-03-2012 08:45:59
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

OLEJ ARGANOWY NATURALNY, PRODUKT BIOLOGICZNY, 100% OLEJU ARGANOWEGO, POSIADA CERTYFIKAT ECOCERT.

OLEJ ARGANOWY SPOŻYWCZY PACHNIE ORZESZKAMI! (w przeciwieństwie do oleju arganowego kosmetycznego, który jest bezzapachowy – lekko kwaskowy zapach).

Olej dostępny w naszym sklepie jest produkowany przez firmę EFAS – jednego z największych w MAROKU.

Olej arganowy nazywany jest kulinarnym Złotem Maroko.

Powstaje ON z nasion drzew arganowych, które występują wyłącznie w południowo-zachodniej części Maroka. Warunkiem prawidłowej uprawy drzew arganowych jest nieskazitelnie czyste środowisko. Rejon, w którym występuję te drzewa został w 1998 roku wpisany na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO. Olej arganowy wytwarza się w kilku etapach: Po zebraniu owoców następuje prażenie i mielenie ich ziaren w małych prasach. W wyniku tego powstaje oleista pasta, z której ręcznie wyciskany jest olej arganowy. Na koniec poddawany jest on wielokrotnej filtracji.

MA SZEROKIE ZASTSOWANIE W KUCHNI

  • Dzięki swojemu orzechowemu smakowi i aromatowi pasuje do letnich sałatek na bazie pomidorów, cukinii i ogórka.
  • Jest on także używany jako idealny dodatek do dziczyzny.
  • niektórzy uwielbiają go dodawać do greckiego Tzatziki lub śniadaniowej pasty z sera koziego, orzechów i szałwii.
  • smakuje także wyśmienicie z białym pieczywem (bagietka maczana w oleju to śniadaniowy rarytas)
  • Olej nie powinien być smażony by nie utracić swoich cennych właściwości.

OLEJ ARGANOWY JEST BARDZO DOBRYM „LEKARSTWEM”, gdyż może.

  • obniżać poziom cholesterolu i cukru we krwi
  • zapobiegać miażdżycy i zawałom
  • poprawiać krążenie
  • wzmacniać ścianki naczyń krwionośnych, chroni czerwone krwinki przed rozpadem
  • działać przeciwzapalnie
  • podnosić odporność na zakażenia, działa immunostymulująco
  • działać przeciwzapalnie
  • chronić tkankę łączną
  • pobudzać komórki mózgu i wątroby do prawidłowego działania
  • łagodzić bóle stawów
  • chronić komórki przed utleniaczami
  • dostarczać komórkom składników odżywczych
  • ograniczać ryzyko zachorowania na różne choroby: Parkinson, Alzhaimer, chroby nowotworowe.
  • Leczniczo MOŻE BYĆ spożywany trzy razy dziennie ( po łyżeczce)

DLACZEGO JEST TAKI CENNY?

  1. Olej arganowy ma niezwykle silne właściwości antyoxydujące, dlatego stosowany jako lek zmniejsza ryzyko zachorowania na raka.
  2. Składa się w 80% z jedno i wieloninasyconych kwasów tłuszczowych, zawiera ok. 45% kwasu oleinowego i ok.35% kwasu linolowego, posiada dwa razy więcej witaminy E niż oliwa z oliwek.
  3. Olej arganowy zawiera również kwas linolowy (35 %), czyli witaminę F. Witamina F działa przeciwzapalnie, immunostymulująco (podnosi odporność na zakażenia), obniża stężenie cholesterolu i cukru we krwi, zapobiega miażdżycy i zawałom.
  4. Olej arganowy zawiera w swoim składzie także wysoki poziom steroli roślinnych, które działaja naprawczo i regenerująco oraz korzystnie wpływają na obniżanie cholesterolu we krwi, co zostało potwierdzone naukowo.

PREZENTACJA OLEJU ARGANOWEGO KULINARNEGO 100ml

Sposób otrzymywania: Z pierwszego tłoczenia na zimno
Element tłoczony: Owoc arganowca posortowany i wyselekcjonowany
Jakość: Jakość: 100% czysty i naturalny, nieskazitelny, pierwsze tłoczenie na zimno, bez żadnej obróbki chemicznej
Kraj pochodzenia: Maroko
Uprawa: Uprawa biologiczna, certyfikowana przez Ecocert ( międzynarodowy certyfikat jakości produktów BIO)



JAKOŚĆ


Warunki przechowywania: Olej roślinny ustabilizowany. Do przechowywania w miejscu suchym, z dala od światła i ciepła. Temperatura maksymalna ok. 18 stopni.