Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

OLEJ ARGANOWY SPOŻYWCZY 500 ML

23-05-2012, 14:38
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 83.43 zł     
Użytkownik DROGERIA-CELUX
numer aukcji: 2344421534
Miejscowość suwałki
Zostało sztuk: 2    Wyświetleń: 13   
Koniec: 12-06-2012 18:06:25
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

tel.: 0 512-[zasłonięte]-885
tel.: 087 [zasłonięte] 96
tel.: 507 [zasłonięte] 666
pon - pt godz. 10-18
sobota 9 - 14
e-mail: [zasłonięte]@celux.pl

CELUX Celina Kamińska
ul. Noniewicza 79
16-400 Suwałki
NIP: 844[zasłonięte]000-10
REGON:790[zasłonięte]304

Płatność

UWAGA ! PRZY ZAKUPACH POWYŻEJ 300 ZŁ I WPŁACIE NA KONTO - PRZESYŁKA GRATIS
Do wyboru kurier OPEK lub Poczta Polska

Konto - BANK PEKAO SA l oddz. w Suwałkach
04 1240 [zasłonięte] 1[zasłonięte]8481110 [zasłonięte] 220755

KOSZT PRZESYŁKI JEST STAŁY BEZ WZGLĘDU NA ILOŚĆ ZAKUPIONYCH TOWARÓW

 

OLEJ ARGANOWY SPOŻYWCZY 500 ML

 

OLEJ ARGANOWY NATURALNY, PRODUKT BIOLOGICZNY, 100%  OLEJU ARGANOWEGO, POSIADA CERTYFIKAT ECOCERT.

 
OLEJ ARGANOWY SPOŻYWCZY PACHNIE ORZESZKAMI! (w przeciwieństwie do oleju arganowego kosmetycznego, który jest bezzapachowy – lekko kwaskowy zapach).

  Olej dostępny w naszym sklepie jest produkowany przez firmę EFAS – jednego z największych w MAROKU.

Olej arganowy nazywany jest kulinarnym Złotem Maroko.

Powstaje ON z nasion drzew arganowych, które występują wyłącznie w południowo-zachodniej części Maroka.  Warunkiem prawidłowej uprawy drzew arganowych jest nieskazitelnie czyste środowisko. Rejon, w którym występuję te drzewa został w 1998 roku wpisany na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO. Olej arganowy wytwarza się w kilku etapach: Po zebraniu owoców następuje prażenie i mielenie ich ziaren w małych prasach. W wyniku tego powstaje oleista pasta, z której ręcznie wyciskany jest olej arganowy. Na koniec poddawany jest on wielokrotnej filtracji.

MA SZEROKIE ZASTOSOWANIE W KUCHNI

    - Dzięki swojemu orzechowemu smakowi i aromatowi pasuje do letnich sałatek na bazie pomidorów, cukinii i ogórka.
    - Jest on także używany jako idealny dodatek do dziczyzny.
    - Niektórzy uwielbiają go dodawać  do greckiego Tzatziki lub śniadaniowej pasty z sera koziego, orzechów i szałwii.
    - Smakuje także wyśmienicie z białym pieczywem (bagietka maczana w oleju to śniadaniowy rarytas)
    - Olej nie powinien być smażony by nie utracić swoich cennych właściwości.

  OLEJ ARGANOWY JEST BARDZO DOBRYM „LEKARSTWEM , gdyż może:

    - obniżać poziom cholesterolu i cukru we krwi
    - zapobiegać miażdżycy i zawałom
    - poprawiać krążenie
    - wzmacniać ścianki naczyń krwionośnych, chroni czerwone krwinki przed rozpadem
    - działać przeciwzapalnie
    - podnosić odporność na zakażenia, działa immunostymulująco
    - działać przeciwzapalnie
    - chronić tkankę łączną
    - pobudzać komórki mózgu i wątroby do prawidłowego działania
    - łagodzić bóle stawów
    - chronić komórki przed utleniaczami
    - dostarczać komórkom składników odżywczych
    - ograniczać ryzyko zachorowania na różne choroby: Parkinson, Alzhaimer, choroby nowotworowe.
    Leczniczo MOŻE BYĆ spożywany trzy razy dziennie ( po łyżeczce)

  DLACZEGO JEST TAKI CENNY?
Olej arganowy ma niezwykle silne właściwości antyoxydujące, dlatego stosowany jako lek zmniejsza ryzyko zachorowania na raka.
Składa się w 80% z jedno i wieloninasyconych kwasów tłuszczowych, zawiera ok. 45% kwasu oleinowego i ok.35% kwasu linolowego, posiada dwa razy więcej witaminy E niż oliwa z oliwek.
Olej arganowy zawiera również kwas linolowy (35 %), czyli witaminę F. Witamina F działa przeciwzapalnie, immunostymulująco (podnosi odporność na zakażenia), obniża stężenie cholesterolu i cukru we krwi, zapobiega miażdżycy i zawałom.
Olej arganowy zawiera w swoim składzie także wysoki poziom steroli roślinnych, które działają naprawczo i regenerująco oraz korzystnie wpływają na obniżanie cholesterolu we krwi, co zostało potwierdzone naukowo.

PREZENTACJA OLEJU ARGANOWEGO KULINARNEGO
Sposób otrzymywania: Z pierwszego tłoczenia na zimno
Element tłoczony: Owoc arganowca posortowany i wyselekcjonowany
Jakość: Jakość: 100% czysty i naturalny, nieskazitelny, pierwsze tłoczenie na zimno, bez żadnej obróbki chemicznej
Kraj pochodzenia: Maroko
Uprawa: Uprawa biologiczna, certyfikowana przez Ecocert ( międzynarodowy certyfikat jakości produktów BIO)

JAKOŚĆ
Warunki przechowywania: Olej roślinny ustabilizowany. Do przechowywania w miejscu suchym, z dala od światła i ciepła. Temperatura maksymalna ok. 18 stopni.

 

 


Zapraszamy do przeglądnięcia innych produktów w naszym sklepie
Wystarczy, że najedziesz myszką i klikniesz na obrazek