OLEJ ARGANOWY NATURALNY, PRODUKT BIOLOGICZNY, 100% OLEJU ARGANOWEGO, POSIADA CERTYFIKAT ECOCERT.
OLEJ ARGANOWY SPOŻYWCZY PACHNIE ORZESZKAMI! (w przeciwieństwie do oleju arganowego kosmetycznego, który jest bezzapachowy – lekko kwaskowy zapach).
Olej dostępny w naszym sklepie jest produkowany przez firmę EFAS – jednego z największych w MAROKU.
Olej arganowy nazywany jest kulinarnym Złotem Maroko.
Powstaje ON z nasion drzew arganowych, które występują wyłącznie w południowo-zachodniej części Maroka. Warunkiem prawidłowej uprawy drzew arganowych jest nieskazitelnie czyste środowisko. Rejon, w którym występuję te drzewa został w 1998 roku wpisany na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO. Olej arganowy wytwarza się w kilku etapach: Po zebraniu owoców następuje prażenie i mielenie ich ziaren w małych prasach. W wyniku tego powstaje oleista pasta, z której ręcznie wyciskany jest olej arganowy. Na koniec poddawany jest on wielokrotnej filtracji. MA SZEROKIE ZASTSOWANIE W KUCHNI
OLEJ ARGANOWY JEST BARDZO DOBRYM „LEKARSTWEM”, gdyż może.
DLACZEGO JEST TAKI CENNY?
PREZENTACJA OLEJU ARGANOWEGO KULINARNEGO 250ML
Sposób otrzymywania: Z pierwszego tłoczenia na zimno Element tłoczony: Owoc arganowca posortowany i wyselekcjonowany Jakość: Jakość: 100% czysty i naturalny, nieskazitelny, pierwsze tłoczenie na zimno, bez żadnej obróbki chemicznej Kraj pochodzenia: Maroko Uprawa: Uprawa biologiczna, certyfikowana przez Ecocert ( międzynarodowy certyfikat jakości produktów BIO) JAKOŚĆ Warunki przechowywania: Olej roślinny ustabilizowany. Do przechowywania w miejscu suchym, z dala od światła i ciepła. Temperatura maksymalna ok. 18 stopni.