Piekarnik kupiony w 2009 r. Atrakcyjny wygląd i proste sterowanie, czytelny wyświetlacz, duża funkcjonalność. Szybkie nagrzewanie, cicha praca z termoobiegiem.Natomiast miałam problem z pieczeniem ciasta drożdżowego i sernika przy zastosowaniu termoobiegu. Po wyłączeniu ciasto zapadało się ( poprzednio miałam zwykły piekarnik Amiki i ciasta mi się nie zapadały) . Więc zastosowałam tradycyjne pieczenie przy grzałce dolnej i górnej. Drożdżowe nie zapadło się, ale sernik tak. Nie wiem co robię źle.Dalej, po pieczeniu mięs czy użyciu rożna koniecznie trzeba natychmiast dokładnie wyczyścić komorę piekarnika i szybę, ponieważ później przypalony tłuszcz bardzo trudno jest usunąć, jak zaleca instrukcja parą lub katalitycznie. Nie wiem jakim sposobem, ale między szyby dostał się okruszek z frytek, ale nie stanowło to problemu po odkręceniu szyby. Mam natomiast uwagi do servisu. Po roku przepaliła się żarówka halogenowa, pani z servisu sprowadziła ale cały komplet tzn. lampkę z żarówką, tłumaczyła się, że ma w komputerze instrukcję po angielsku i "prawdopodobnie" nie ma osobno samych halogenków. kosztowało to jakby było ze złota, ~80zł . Szukałam w róznych marketach, ale nie mają takich żarówek. Ponadto montaż samego halogenka w piekarniku wbrew pozorom nie jest łatwy, trzeba uważać bo można uszkodzić tą żarówkę ze złota. Ogólnie jednak jestem zadowolona z piekarnika.
Plusy:
błyskawiczne podgrzewanie, doskonała jakość grzałek, duża pojemność wewnątrz, precyzja przycisków
Minusy:
minusy : servis, minusy:servis, i niełatwe czyszczen, trudność domycia